15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

(VIDEO) Je Luka Mesec lagal o povezavi z Dušanom Smodejem? To sta posnetka, ki nakazujeta, da je zelo dobro poznal Uranjeka in zloglasni Fotopub

Piše: Tanja Brkić, Nova 24TV

Po tem, ko je pred nekaj dnevi Slovenijo dodobra zatresla afera v zvezi z domnevnimi spolnimi in finančnimi zlorabami vidnega kulturnika Dušana Josipa Smodeja, so na dan neuradno prišle tudi povezave z nekaterimi znanimi imeni. Med njimi je bil tudi Luka Mesec, ki je vsako povezavo s Smodejem ostro zanikal in celo grozil s tožbami “zaradi klevet”. Izkazalo se je, da to le niso bile le “klevete” in da je Luka Mesec očitno lagal, saj se je na Twitterju pojavil anonimni profil, ki je do sedaj objavil dva posnetka. Na enem naj bi Luka Mesec vstopal na eno od Uranjekovih zabav, na drugem pa je jasno videti, kako popiva pred zloglasnim Fotopubom, ki ga je vodil Dušan Smodej. 

“Da ne bo kakih dvomov: s Smodejem nisem imel nikoli nič. Vse insinuacije o mojih povezavah z njim najostreje zavračam, nikoli se nisem udeleževal zabav pri njem, niti nisem vedel, da te obstajajo.”, je ostro obsodil Luka Mesec vsako povezavo z domnevnim spolnim predatorjem Dušanom Smodejem. Vsakemu, ki bi trdil drugače, je celo grozil s tožbami, zdaj pa se je na spletu pojavil nov anonimen profil, ki je objavil posnetek Luke Mesca ravno na zabavi pri pokojnem Romanu Uranjeku, Smodejevem zavezniku. Po navadbah anonimnega profila pa naj bi se Mesec pri pokojnemu Uranjeku udeležil tudi novoletne zabave.

Afera Smodej že nekaj časa pretresa slovensko javnost pa tudi znane obraze, ki so bili s Smodejem neuradno povezani. Vidni kulturnik, ki je bil tudi direktor društva Fotopub, ki je znano po svojih “kontroverznih umetniških” podvigih, je bil ravno zaradi tega večkrat tarča takšnih in drugačnih kritik, dobili pa tudi veliko medijske pozornosti. Kljub temu, da je Smodej sodeloval pri mnogih projektih, med drugim tudi na Ljubljanskih protestih, je kar naenkrat postal oseba, ki je nihče ne pozna ali “z njim ni imela nič”.

 

Mesec zanikal udeležbo na zabavah, Levica pa žrtve pa med vrsticami obtožila prostituiranja
Ne samo, da je Luka Mesec potreboval skoraj dva tedna za odziv na celotno zadevo, pa še ta je bil je bil očitno laž, tudi stranka Levica je obsodila dejanje in med vrsticami žrtve obtožila prostitucije, zaradi slabih pogojev dela, citiramo iz Twitterja “očitno je, da ima področje kulture resen problem spolnega nadlegovanja. Zaostrujejo ga slabi in negotovi pogoji dela, v katerih je pogosto položaj tisti, ki olajšuje storilcem zlorabo žrtev. Takšno početje je potrebno jasno in najostreje obsoditi.”

Foto : Twitter

Ali ta posnetek pojasni nenavadni odziv nekdanjega dekleta Luke Mesca?
Na enem od posnetkov naj bi bila tudi Manca G. Renko, ministrova nekdanja zasebna spremljevalka, ki je s svojim kratkim komentarjem pod enim prvih javnih izpovedi o Smodejevih domnevnih zlorabah in finančnih malverzacijah komentirala z “LOL”, ki v spletnem žargonu pomeni “smejanje naglas”. Odziv je mnoge na družbenih omrežjih šokiral, nekateri so jo celo spraševali, kaj je pri vsem tem smešno.

Odziv Mance G. Renko na izjavo eno od žrtev (foto: Twitter)

Je Luka Mesec eden od Smodejevih številnih zaveznikov, o katerih pričajo žrtve?
Nedavno je anonimno podala izjavo tudi ena od Smodejevih žrtev, ki je potrdila, da ima “Dušan veliko prijateljev in zaščitnikov, ker je neki dobavitelj droge vsem”, ne bi pa čudilo, če bi bil tudi Mesec eden od njegovih prijateljev, sploh če vzamemo v zakup njegovo nenavadno obnašanje v Državnem zboru, o katerem smo tudi že pisali TUKAJ. Obrazne grimase, grizenje nohtov in podobno, je mnoge spomnilo na ljudi, ki preživljajo abstinenčno krizo, skozi katero grejo odvisniki, med odvajanjem od drog.

 

Glede  na to da je Mesec hudo zanikal vsako povezavo s Smodejem in  zabavami, na katerih so se odvijale domnevne zlorabe in ostale kontroverzne spolne izprijenosti, smo želeli izvedeti, kako zadevo komentira on. Vprašanja smo poslali tako na stranko Levica kot na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti :

  • Ali drži, da je bil Luka Mesec na letošnji novoletni zabavi Romana Uranjeka?
  • Ali še vedno vztraja pri tem, da z Uranjekom ni imel nič oziroma, da ga ne pozna in da se tovrstnih zabav ni udeleževal?
  • Kaj se je dogajalo na zabavi pred Fotopubom in v njemu?

Odgovora doslej še nismo prejeli.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine