12.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

[Video] Direktor zavoda Iskreni.net v oddaji Tema dneva: Minister Cigler Kralj nima z nami več nič že iz časa preden je postal minister!

Avtor: Aleš Ernecl (Nova24TV.si)

V Temi dneva je gostoval Igor Vovk, direktor zavoda Iskreni. Z voditeljem Luko Svetino sta se pogovarjala o tem, koliko je utemeljena interpelacija zoper ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja in kako komentirala očitke zoper njihov zavod, ki prihajajo iz strani opozicije KUL.

Potem ko KUL želi interpelirati ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja, ker naj bi vplival na to, da je zavod Iskreni dobil okrog 100 tisoč evrov javnih sredstev, namenjenih blaženju psiholoških posledic epidemije, bi težko bil kak boljši gost Teme dneva kot Igor Vovk, direktor zavoda Iskreni.

Vovk je najprej spregovoril o odnosu med ministrom Ciglerjem Kraljem in zavodom Iskreni. Povedal je, da je ustanovitelj zavoda bil on, Igor Vovk sam – ne minister. Da se je kasneje skupaj še z nekaterimi družinami pridružil ustanoviteljstvu tudi sedanji minister, da bi se zavodu dalo čim večji pomen, se ga spromoviralo.

Minister Cigler Kralj je v preteklosti delal za zavod kot prostovoljec, brez plačila, vsakršne formalne stike z zavodom pa je prekinil še pred zaslišanjem pred prevzemom funkcije ministra. Vovk je dejal, da nima informacij, da bi jim minister “uredil” sredstva in da kolikor ga pozna, tega nikoli ne bi naredil.

V medijih lahko slišite kup neresničnih očitkov

Glede očitkov zavodu, da so proti cepljenju, da so proti splavu in da naj bi nekateri člani verjeli, da je homoseksualnost bolezen, je enega za drugim naslovil jasno in razločno. Za cepljenje je povedal, da niso proti, ampak da so za svobodno izbiro in za opozarjanje na morebitne negativne simptome. Glede splava je povedal, da so zasebni zavod in da si jemljejo to pravico, da imajo mnenje, da splav ni najboljša rešitev, ampak da je treba ženskam, ki zanosijo, nuditi vso potrebno pomoč in jih skušati od splava odvrniti, če je to mogoče in varno.

Glede homoseksualnosti je povedal, da nihče ne verjame, da je homoseksualnost bolezen, da pa so bili kot zavod zraven pri spremembi družinskega zakonika, saj imajo mnenje, da homoseksualni par ni najboljše okolje za otroka. Da pa so drugače za ureditev vseh pravic oziroma privilegijev, enakih kot pri heteroseksualcih, od dedovanja naprej.

Aleš Ernecl

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine