14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Sramota! Stranka SD snemalcu Nova24TV preprečila snemanje novinarske konference!

Piše: Luka Perš/Nova24

“Stranka Socialnih demokratov je ravnokar fizično, z varnostnikom, preprečila dostop snemalcu Nova24TV na tiskovno konferenco Tanje Fajon. Toliko o svobodi medijev za katero se zavzemajo v SD. Izključevanje in represija drugače mislečih. EU sramota,” je bil kritičen do potez vodstva SD odgovorni urednik Nova24TV Aleksander Rant.

V Sloveniji se zdi, da se zaradi medijev v lasti tranzicijskih tajkunov obeta konec medijske svobode in pot v “janšistično diktaturo.” To smo izvedli v teh dneh v nekaterih evropskih časopisih, kamor pošiljajo svoje izmišljene nebuloze nekateri slovenski novinarji. Ne glede, da gre za izmišljene pravljice in samo za blatenje Slovenije v tujini, pri tem mrzlično pomagajo vplivni politiki iz levega političnega pola. Predvsem evropski poslanki Tanja Fajon in Irena Joveva, ki sta aktivirali svoje evropske politične in novinarske prijatelje za zlorabljanje političnih neresnic, o katerih množično poroča medijski kartel v službi KUL-a.

Stranka SD konstantno ne odgovarja na naša novinarska vprašanja, podobno tudi predsednica stranke Tanja Fajon. Žal lahko le zapišemo, da vodja stikov z javnosti, Denis Sarkić naredil le še eno izmed nerazumljivih potez v svojem delovanju. Vsakdo ve, kaj je vzrok. SD zameri našemu mediju eno izmed novic v času evropskih volitev v letu 2019, a se je naš medij takoj korektno opravičil, a tega pri SD ne sprejemajo. Žal so le dokazali, da za njih pojmi demokracija, pluralnost in opravičilo ne obstajajo.

 

Socialni demokrati z varnostnikom preprečili snemalcu Nova24TV snemanje tiskovne konference Tanje Fajon

Stranka Socialnih demokratov, ki se zadnje čase veliko oglaša okoli medijske svobode v Sloveniji, je danes prestopila mejo sprejemljivega v slovenskem medijskem prostoru. Kot smo že zapisali, je etablirana stranka na levem politične polu na javno objavljen dogodek, kamor lahko pride kdorkoli, našemu snemalcu Nove24TV fizično z varnostnikom preprečili dostop.

Predsednica stranke Tanja Fajon naj bi predstavila vizijo SD za izhod iz krize in za okrevanje, a očitno pri Socialnih demokratih želijo na tiskovnih konferencah imeti le uslužne medije, ki Fajonovi ne bodo postavljali težkih vprašanj. Tako so našemu snemalcu fizično preprečili dostop na tiskovno konferenco, pod pretvezo, da našemu mediju niso poslali vabila. Iz ust predstavnikov za odnose z javnostjo SD je bilo slišati celo strašljive besede, da na njihovih tiskovnih konferencah nismo zaželeni.

Denis Sarkić, tiskovni predstavnik stranke je v telefonskem pogovoru dejal, da z nami ne želijo sodelovati, torej diskriminirajo med različnimi mediji. Ob prošnji za izjavo za kamero so našemu snemalcu zabrusili, da za nas ne dajejo izjav. Na SD smo prav tako poslali novinarska vprašanja, če si tako predstavljajo svobodo medijev.

 

Na vsa naša zastavljena vprašanja nam niso odgovorili. So pa podali sledeči odgovor, da ublažijo medijsko sramoto, ki so si jo privoščili. Ekipa Denisa Sarkića je medijem sporočila sledeči odgovor: “Kot veste, smo v stranki SD zaradi znanih zlorab, laži in potvarjanj s strani vašega medija že pred časom sprejeli odločitev, da z vašim medijem ne sodelujemo. Žal z načrtnim generiranjem laži in sovraštva nadaljujete še naprej. Dokler bo tako, na naših dogodkih niste dobrodošli. Tudi informacija o varnostniku ne drži, saj ga nimamo in ga na lokaciji tudi ni bilo. Varnostnika, ki ga bojda sploh nimajo, danes tam ni bilo.”

Zanimivo. Stranka, ki trdi, da sedanja vlada izvaja represijo nad mediji, je tako edina v tem prostoru, ki je fizično preprečila dostop na tiskovno konferenco kateremukoli mediju. Dvoličnost in izključevalnost v SD, odkar jo vodi Tanja Fajon, ne poznata meja.

Vodstvo SD in predstavniki uslužnih medijev na tiskovni konferenci. (Foto: STA)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine