5.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Migrantska posilstva se nadaljujejo: Maročana na zelenici sredi Ljubljane spolno napadla žensko

Piše: J.B.

Danes zjutraj sta Maročana na zelenici v bližini Tabora sredi Ljubljane skušala posiliti žensko. Napad je za Spletni časopis potrdila PU Ljubljana.

Migrantrska posilstva so v Sloveniji vse bolj pogosta. Koliko jih je v resnici, nihče ne ve, ker policija podatke skriva in ne obvešča javnosti, čeprav gre za veliko varnostno tveganje.

Danes popoldan je po Ljubljani zaokrožila neuradna informacija, da so migranti sredi Ljubljane posilili žensko. Informacijo o migrantskem spolnem napadu je za portal Spletni časopis potrdila policija.

Po poročanju portala je policija podaja sporočilo: »Danes, nekaj po 7. uri, smo bili obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost, kjer je na območju Tabora v Ljubljani neznana oseba na eni izmed zelenic na tleh zadrževala žensko, osumljenec pa je nato v družbi s še eno osebo zbežal s kraja. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so takoj pričeli z intenzivnim zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in aktivnostmi za prijetje osumljenca. Na podlagi podanega opisa so v bližini prijeli 26 letnega državljana Maroka, ki mu je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja iz poglavja zoper spolno nedotakljivost odvzeta prostost. Prav tako je bila odvzeta prostost 23 letnemu državljanu Maroka, ki se ga sumi pomoči pri dejanju. Podrobnosti o kaznivem dejanju zaradi preprečitve ponovne viktimizacije žrtve in interesa preiskave, ki še intenzivno poteka, ne moremo pojasnjevati. O vseh okoliščinah in ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.«

Nedavno so štirje migranti v podhodu na Vilharjevi cesti blizu železniške postale posilili žensko, moškega pa pretepli. Takrat je policija potrebovala skoraj dva dni, da je informacijo Demokraciji potrdila.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine