4.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Štirje tujci v podhodu napadli par: moškega brutalno pretepli, žensko spolno zlorabili (z odgovorom PU Ljubljana)

Piše: J.B.

V noči s sobote na nedeljo naj bi štirje tujci (domnevno migranti, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo) v podhodu na Vilharjevi cesti v bližini železniške postaje v Ljubljani pretepli moškega in spolno zlorabili žensko. Odgovore ljubljanske policije čakamo od torka.

Na začetku tedna nam je naš vir sporočil, da so v noči s sobote na nedeljo v podhodu, ki povezuje železniško postajo in Zeleno jamo štirje tujci napadli par. Moškega so brutalno pretepli, žensko naj bi spolno zlorabili.

Že v začetku tedna smo vprašanje v zvezi s to neuradno informacijo poslali na PU Ljubljana, vendar do tega trenutka nismo dobili potrditev ali zanikanje informacije. Ker menimo, da je informacija v času, ko migracije postajajo vse večje varnostno tveganje za državo in resna nevarnost za prebivalce Slovenija, smo se v uredništvu vseeno odločili za objavo, čeprav gre za neuradno in nepotrjeno informacijo.

Ko prejmemo uraden odgovor, ga bomo objavili.

Spomnimo. V začetku septembra smo prejeli neuradno informacijo, da so migranti pri pregledu vlaka poškodovali slovenskega policista, ki je moral pomoč poiskati v bolnišnici. O tem dogodku slovenska policija ni poročala. Po objavi informacije in poizvedovanju pri policiji, je bil dogodek potrjen.

Popoldan smo prejeli odgovor PU Ljubljana. Objavljamo ga v celoti: »Potrdimo lahko, da smo bili v noči iz sobote na nedeljo obveščeni o kaznivem dejanju zoper spolno nedotakljivost na območju Bežigrada. V dogodku je bila ena oseba lažje poškodovana, policisti pa vse okoliščine dogodka še preverjajo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Več podatkov vam zaradi sekundarne viktimizacije žrtve, ter interesa preiskave ne moremo posredovati.«

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine