1.3 C
Ljubljana
sobota, 4 februarja, 2023

(GALERIJA) Podelitev priznanj Združenja novinarjev in publicistov 2022

Piše: C. R.

Vabimo vas na podelitev Častnih priznanj Boruta Meška za leto 2022, ki jih podeljuje Združenje novinarjev in publicistov. Podelitev se bo začela ob 16. uri, v prostorih Slovenske matice (1. nadstropje), Kongresni trg 8, 1000 Ljubljana.

Prireditev smo spremljali v živo:

GALERIJA FOTOGRAFIJ (Foto: Polona Avanzo):

 

17.06 Zaključek slovesnosti ob podelitvi Meškovih priznanj. Udeleženi se bodo po njej še nekaj časa družili ob klepetu in izmenjavi novinarskih izkušenj.

17.04 Dr. Tomšič: Je ena najboljših Tv novinark, ki jo napadajo ravno zaradi njenega zelo profesionalnega dela! Take ovire je ne bodo mogle ustaviti. Upam, da bo njena profesionalna pot še zelo dolga!

17.00 Vida Petrovčič: Zelo sem počaščena, da sem se znašla med eminentnimi prejemniki nagrad  za življenjsko delo! A moram povedati, da je to nagrada za tudi za vse kolege. Za demokracijo me sploh ne skrbi, saj se krog demokratičnih mladih novinarjev širi. Hvala, počaščena sem!

16.55 Po glasbeni točki je Častno Meškovo priznanje za življenjsko delo prejela novinarka in voditeljica RTV SLO Vida Petrovčič.

16.48 Častno Meškovo priznanje za obetavno novinarko je prejela novinarka SiOLa Ksenija Mlinar, ki je ob tem povedala citat, da novinarstvo ni poklic, ampak način življenja, ter da se bo trudila naprej.

(Foto: LKF)

16.45 Sedi nekaj minut glasbe: zaigral je harmonikar Jure Gašperšič.

16.43 Dr. Matevž Tomšič: Tednik Domovina je obogatitev medijskega prostora, saj vzdržuje visoke novinarske standarde in ne skriva svetovnega nazora.

16.41 Urednik tednika Domovina, Tino Mamič, se je najprej zahvalil Bogu za pomoč. Dejal je, da je Domovina plod timskega dela in se zahvalil za svoji ekipi, ter bralcev.

16.35 Tudi Revija Domovina in njeni ustvarjalci so prejeli Častno priznanje Boruta Meška za posebne novinarske dosežke. Novinar Luka Svetina bere utemeljitev.

16.34 Dr. Matevž Tomšič, predsednik ZNP in tudi nagrajenčev mentor, zaželi Metodu Berlecu še naprej uspešno delo.

16.27 Dr. Metod Berlec se je po prebrani utemeljitvi priznanja, zahvalil zanj, in se zahvalil svojim sodelavcem ter prvi urednici revije Demokracija, Vidi Kocjan.

16.25 Častno priznanje Boruta Meška za posebne dosežke prejme novinar in urednik dr. Metod Berlec! Utemeljitev, ki jo je prebral novinar Luka Svetina lahko preberete TUKAJ.

16.20 Slovesnost ob podelitvi častnih Meškovih priznanj se je pravkar začela!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine