5.9 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

(FOTOGALERIJA) V noči s petka na soboto v Šiški očitno velika mazaška akcija »civilne družbe«, v kateri so uničevali in porisali izključno plakate SDS

Piše: Janja S.

V noči s petka na soboto so bili v Šiški v Ljubljani očitno spet na delu mazači »civilne družbe«. Večina plakatov z logotipom SDS in portretom premierja Janeza Janše je popacana, porisana, popisana ali potrgana.

Letošnjo predvolilno tekmo je zaznamovalo obsežno uničevanje plakatov kandidatov za poslance v Državni zbor RS. Tarča so bili predvsem plakati največje slovenske in vladajoče stranke SDS. Tudi v noči s petka na soboto, ko je nastopil volilni molk je bilo tako.

Do uničevanja je očitno prišlo po včerajšnjem koncertu na Trgu republike, ki ga je organizirala »civilna družba« Glas ljudstva (Jaša Jenull in Tea Jarc), kjer ni manjkalo tudi privržencev nevladne organizacije 8. marec (Nika Kovač).

Uničevanje plakatov in napisi na njih ni samo vandalizem, kjer se uničuje tuja lastnina, ampak je tudi odkrita grožnja vsem privržencem desne politične opcije, je nekakšno sporočilo, češ »prihajamo po vas« – popacali vas bomo in raztrgali.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine