6.3 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Zvone Černač: Ljudje na referendumih niso nič pridobili, bodo pa zaradi slabih zakonov vlade, ki jih niso zavrnili, marsikaj izgubili

 

 

Poslanec SDS Zvone Černač: “Na teh referendumih ni zmagovalcev. Ljudje niso zaradi rezultatov nič pridobili, bodo pa številni zaradi slabih zakonov vlade, ki niso bili zavrnjeni, pridobljene pravice izgubili.”

Poslanec je cenil, da ljudje zaradi rezultatov niso nič pridobili, bodo pa številni izgubili pridobljene pravice, in sicer bodo največ izgubili najšibkejši – starejši, invalidi oziroma tisti, ki potrebujejo pomoč drugih, “ker se jim najmanj za leto dni zamikajo pravice iz zakona o dolgotrajni oskrbi”. Pri tem zakonu je bilo po njegovih besedah s strani vladnih predstavnikov tudi največ laži in manipulacij. Ljudi so strašili z izgubo obstoječih pravic, “številni pa so zaradi lažne propagande vladnih strank mislili, da z glasom za glasujejo za ureditev področja, ki je bilo urejeno z zakonom, ki je bil sprejet pred letom dni”.

“Izgubljajo tudi denarnice ljudi, saj bodo morali preko višjih davkov ljudje financirati ministrske stole političnih poražencev, ki jih volivci aprila niso izvolili v parlament. Prav simbolično bo jutri vladna koalicija sprejela zakon, ki odpravlja zakon o dohodnini prejšnje vlade, ki je prinesel postopno znižanje davkov in posledično dvig plač za vse,” je še dodal.

Vir: Twitter

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine