12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Zbranih že preko 25 tisoč podpisov v podporo vladi, 70 odstotkov vseh podpisnikov je potrdilo udeležbo v primeru shoda

Še nedavno smo bili priča protestom, ki so jih med drugim spodbujale tudi stranke opozicijskih strank v času epidemije koronavirusa. Ker je vlada uspešna pri premagovanju krize, je njeno delo podprlo že preko 25 tisoč ljudi, ne glede na to, da so pobudniki protestov želeli omadeževati ugled vlade zaradi nakupa zaščitnih sredstev in medicinskih pripomočkov.

Koordinacija Združeni za Slovenijo je do 18. maja zbrala že preko 25 tisoč podpisov v podporo vladi, razkriva na svoji Twitter objavi Aleš Primc. Kot še navaja, je kar 70 odstotkov podpisanih potrdilo tudi udeležbo na shodih, če bo to potrebno. Peticijo, ki nosi naslov Potrebujemo vlado, ki zna in zmore – in taka vlada potrebuje nas!, se lahko še vedno podpiše na spletni strani 24kul.si oziroma TUKAJ.

Kot je zapisano v peticiji je bivši predsednik vlade neodgovorno odstopil, ko nam je grozil italijanski scenarij. Nova vlada je takoj po imenovanju v težkih razmerah učinkovito pomagala slovenskemu zdravstvu, nakupila nujno opremo, ki je zaradi prejšnjega vodstva ni bilo in izvedla varnostne ukrepe za prebivalce Republike Slovenije. Ker nam jeseni grozi drugi val epidemije koronavirusa, je pomembno, da obdržimo stabilno in učinkovito vlado, ki se bo učinkovito in preudarno spopadala z epidemijo koronavirusa.

Prvi podpisniki podpore vladi so med drugim tudi številni akademiki, intelektualci in politiki, kot so: Aleš Primc, Gorazd Pučnik, Niko Grafenauer, Tone Kuntner, France Cukjati, Metka Zevnik, dr. Ciril Zevnik, Tone Krkovič, dr. Janez Juhant, mag. Andrej Aplenc, dr. Matevž Tomšič in dr. Jože Rant.

Podporo vladi podelilo tudi gospodarstvo
Vlado so med drugim podprli tudi v gospodarstvu. V skupni izjavi za javnost so to storili predsedniki Združenja delodajalcev Slovenije, Gospodarska zbornica, Obrtno-podjetniška zbornica, Trgovinska zbornica ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije.

Sara Kovač/Nova24TV

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine