9.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Vrtoglavi zneski iz žepov davkoplačevalcev! Slovenija daje NVO na tisoče evrov, da le-ti skrbijo za “primerno” indoktrinacijo vaših otrok

V nedeljo smo razkrili, koliko davkoplačevalskega denarja gre za financiranje nevladne organizacije Ekološko kulturno društvo za boljši svet, katerega projekt indoktrinacije osnovnošolskih otrok v ideologijo multikulturalizma financirajo tudi z davkoplačevalskim denarjem. Prejšnji teden je poslanec SDS Žan Mahnič zahteval ukinitev financiranja nevladnih organizacij, ki na razne načine pomagajo ilegalnim migrantom in prosilcem za azil. Danes razkrivamo, koliko denarja so te nevladne organizacije prejele od države samo letos in s kakšnimi projekti se ukvarjajo.

Urad Vlade RS za komuniciranje je v letu 2019 finančno podprl 8 projektov nevladnih organizacij. Ti projekti so, kakor so zapisali sami, “namenjeni mladim in prispevajo k ustvarjanju in širjenju ozračja strpnosti ter k spoštovanju in sprejemanju različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.”

Z drugimi besedami, gre za koordiniran napad na najmlajše, ki so še najbolj dovzetni za vsakršno propagandno sporočilo. V imenu strpnosti otrokom z različnimi projekti perejo možgane.

Skoraj 33 tisoč evrov za promigrantsko multikulti propagando v letošnjem letu
Pri tem svoj del pri širjenju ideologije multikulturalizma in prikazovanja migrantske krize zgolj z vidika sprejemanja migrantov prispeva Mini Teater s projektom “Vsi smo tujci”, Zavod Časoris z “Zgodbami otrok sveta”, Mirovni Inštitut s projektom “Enakost in raznolikost v naši skupnosti”, Slovenska fundacija UNICEF s kampanjo “#PrisluhniSpoznajSpremeni”, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo Mesto s projektom “OMG! 2 – Majemo predsodke mladih o etničnih manjšinah”, Zavod APIS s pripravo “multimedijske izobraževalne vsebine za senzibilizacijo na področju migracij in mednarodne zaščite” , Ekološko-kulturno društvo za boljši svet z nadaljevanjem projekta iz 2017 “Kar boli svet, boli tudi mene!” in na koncu še Društvo za človekove pravice in človeku prijazne dejavnosti Humanitas s projektom “Skozi oči begunca II”.

Urad Vlade RS za komuniciranje je naštetim nevladnim organizacijam za izpeljavo omenjenih projektov namenil 32.815,17 evra, ki so bili izplačani konec leta 2018 in v začetku leta 2019. Od tega je največ finančnih sredstev, kar 8.400 evrov, prejela fundacija UNICEF za projekt #PrisluhniSpoznajSpremeni, katerega namen je ozaveščanje mladih o otrokovih pravicah in spodbujanju k sprejemanju drugačnosti in raznolikosti. Kot so sami zapisali v predstavitvi projekta, “mladi lahko prisluhnejo zgodbam otrok beguncev in migrantov, spoznajo njihovo kulturo, usodo in razloge za migracije, ter na podlagi tega lahko ustvarijo svoje mnenje, s katerim lahko vplivajo na ljudi okoli sebe, razbijajo stereotipe in spremenijo svet okoli sebe”.

Na drugem mestu je s Mirovni inštitut, ki je prejel 6259,40 evra. Mirovni inštitut je za ta denar pripravil vrsto brezplačnih delavnic o migracijah, “v katerih dijaki in dijakinje razvijajo poglobljeno in kritično razumevanje enakosti in solidarnosti. Cilj delavnic je opolnomočenje dijakov in dijakinj za delovanje v večkulturni in odprti družbi”. Delavnice vključujejo tudi izpostavljanje avdio in video propagandnemu sporočilu, kot tudi pogovor s primernim politkomisarjem (popravek, pogovor z “migrantom glasbenikom”), ki jim bo razjasnil, zakaj je pravilno misliti o migracijah edino v kontekstu “obogatitve”.

Več kot 6.000 evrov za lepe želje
Sledi Zavod Časoris, ki je za projekt Zgodbe otrok sveta prejel 6.259 evrov. Ta projekt je obenem tudi najbolj iskren glede svojih namenov“S prispevki nagovarjamo osnovnošolce in dijake, njihove učitelje in tudi starše, s tem pa posredno tudi najširšo slovensko javnost,” so zapisali na svoji spletni stran o rubriki Zgodbe otrok sveta. S projektom želijo “prispevati k strpnosti, k sprejemanju in spoštovanju pripadnikov različnih narodnosti in etničnih skupin, beguncev in migrantov ter k njihovemu vključevanju v družbo”.

3.500 evrov finančne pomoči je prejel Mini Teater za financiranje festivala Vsi smo tujci, ki se je odvijal od 18. do 23. marca 2018. Kot so izpostavili organizatorji festivala, je bilo med predavanji tudi predavanje oblikovalca Mirka Ilića, naslovljeno “Simboli sovraštva”, na katerem je govoril “o stereotipih, simbolih desničarskega ekstremizma in grafitih”. Festival je ravno tako spremljala “velika razstava uličnih plakatov na temo strpnosti”.

“Prikazali bomo igrane in dokumentarne filme iz Francije, Izraela, Nemčije, Bosne in Slovenije, mladina pa bo s profesorji lahko o njih debatirala, med njimi tudi o pustolovskem risanem filmu o starodavni pošasti ABULELE, ki pa ne predstavlja nevarnosti, kot svarijo legende,” so še zapisali v napovedi projekta. Bodite pozorni, kajti sporočilo je jasno, starodavna pošast namreč ni pošast, je zgolj nerazumljena in tuja, tako kot migranti, ki drejo na Zahod. Enkrat, ko jih spoznate, jih sprejmete v svoj dom, pa boste sprevideli, da sploh “niso tako napačni, samo drugačni” …

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine