13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

(VIDEO) Strokovnjak za varnost Boštjan Perne opozarja: Po nekaterih trditvah je posel z ilegalnimi migracijami večji, kot posel z drogo!

V obdobju od začetka letošnjega leta do 31. oktobra so policisti na območju Republike Slovenije obravnavali že kar 14.066 ilegalnih prehodov meje, število pa se je glede na enako obdobje lanskega leta povečalo za kar 71,8 odstotka. Popolna nesposobnost vlade Marjana Šarca glede obvladovanja nelegalnih migracij in zagotavljanja varnosti je tako že vzbudila tudi pozornost tujih medijev. Državljane je nedavno razburila tudi smešno nizka kazen, ki jo je dobil nelegalni migrant za poskus umora taksista in policista, glede česar je poslanec Branko Grims opozoril, da je to garancija, da se bodo takšne stvari ponavljale. Posebno so ogroženi tudi obmejni prebivalci, vodja vaške straže Blaž Zidar je opozoril, da tisti, ki so zaradi migrantov utrpeli škodo, pričakujejo odškodnine. Vse to je v studiu komentiral tudi strokovnjak za varnostna vprašanja Boštjan Perne, ki je med drugim izpostavil, da je posel z nelegalnimi migracijami po nekaterih trditvah že postal večji od posla z drogo!

 

V obdobju od 1. januarja 2019 do 31. oktobra 2019 so policisti na območju Republike Slovenije obravnavali 14.066 ilegalnih prehodov državne meje. Število se je glede na enako obdobje preteklega leta povečalo za 71,8 odstotka. O teh alarmantnih podatkih pa se je razpisal celo avstrijski Kronen Zeitung, ki je bil kritičen do Marjana Šarca, kako lahko kljub tem številkam zatrjuje, da je varovanje meje dobro. V Slovenijo je v omenjenem obdobju prišlo kar 8178 več migrantov kot leto prej. Poleg tega so Avstrijci razkrili, kako Šarec nima hrbtenice in krivdo za lastno neučinkovitost vali na Hrvate, rekoč: “Če bi Hrvaška tako dobro varovala svoje meje kot jih mi, bi k nam prišlo tako malo migrantov kot  zdaj v Avstrijo. Ampak to se ne dogaja.” Mag. Branko Grims na to pravi: “Šarec je pravo barvo pokazal z nakupom oklepnih avtomobilov za potrebe vlade in z ogromno ograjo okrog svoje hiše, očitno pa ni sposoben ne on, ne njegova vlada zaščitit Slovenk in Slovencev, državljank in državljanov, pred ilegalnimi migranti, ki dobesedno v poplavi prihajajo v Slovenijo, zdaj jih na mesec pride več, kot jih je v celotnem letu 2017.”

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine