13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

(VIDEO) Ste opazili? Vsa ‘trdokomunistična’ smetana na predstavitvi knjige Zdenka Roterja, kjer je nekdanji oznovec prikril najhujše, kar je revolucija storila slovenskemu narodu!

Slavilci komunizma in partizanskega boja so ob predstavitvi najnovejše knjige Usodne prevare poražencev in zmagovalcev avtorja dr. Zdenka Roterja uprizorili novo predstavo za javnost – da bi omilili razloge za revolucijo in strašanske zločine, ki so jih povzročali med in po drugi svetovni vojni ter na način, da bi še vedno poveličevali vlogo NOB. “Resnica nas lahko izvleče iz tega. Ni mogoče sprejeti stališča, saj se bo pozabilo, enkrat bo šla stvar mimo ter bo zadeva končana. Te stvari niso te vrste, da bi se kar pozabile. Stvari se potem vrnejo preko druge, preko tretje, četrte ali pa desete generacije,” je edina resnica, ki jo Zdenko Roter povedal na ta dan. Dogodka pa ni zamudila niti levičarska smetana, udeležili so se ga Gregor Golobič, Niko Toš, Ali Žerdin, Spomenka Hribar in seveda zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije Milan Kučan.

 

Sočasno z veliko predstavitvijo monografije Jožeta Možine Slovenski razkol, ki opisuje razloge za revolucijo in kolaboracijo, je izšla tudi knjiga Zdenka Roterja, partizana in zaupnika komunističnega vrha, z naslovom Usodne prevare poražencev in zmagovalcev. Pričakovanja so bila velika, upali smo, da bo Roter končno iskreno spregovoril o medvojnih in povojnih letih. A že predstavitev knjige se je začela z lažjo in zavezo NOB. “Druga teza je, da ni najti nobenega opravičila za kolaboracijo, če je revolucija zagrešila mnoge zločine, ki so že pred vojno razdeljen narod še bolj ideološko razklali. V tem je bila velika napaka boljševistične revolucije oziroma njenih nosilcev,” je z namenom očiščenja samega sebe in bivšega režima povedal Peter Kovačič Keršin, publicist in urednik omenjene knjige.

Peter Kovačič Peršin je v svojem razmišljanju ustvaril novo zgodovinsko resnico: samo slovenskemu in judovskemu narodu sta grozila iztrebitev in popoln genocid. “Profesor Roter ostaja v svoji knjigi, kot v dveh predhodnih, zvest svojemu prepričanju v pravilnost NOB. Ker vsi vemo, da je bil slovenski narod poleg judovskega obsojen na genocid in iztrebljenje.” Slovenci kot Slovani smo bili po ideologiji Mein Kampfa v najslabšem primeru mišljeni za izčrpanje skozi prisilno delo. Kruto in nečloveško, a vendarle laž s strani predstaviteljev. Še bolj je bodlo v oči, da so vsi ves čas govorili o spravi, nato pa se zaklinjali, da je kolaboracija nedopustna, ne glede na grozote NOB in revolucije.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine