6.9 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

[Video] Se obeta ponovitev 5. novembra? Organizatorka sredinih protestov poziva, naj bodo puntarji oboroženi!

V slogu vodje kmečkega punta organizatorka sredinega protesta Anica Bidar poziva sledilce, naj si vsakdo poišče kakšen zajeten kos orodja s kakršnim bodo opremljeni tudi varnostniki na protestu, ker medna želijo preprečiti, da bi še kdo tepel “slovensko ljudstvo”.  Z gibanjem, ki organizira proteste, je povezan tudi Blaž Kavčič, nekdanji član LDS-a in nečak zloglasnega udbovca Nika Kavčiča.  

Se morda sprašujete kaj je skupno vidnejšim organizatorjem protestov proti vladi Janeza Janše? V skladu s tovariškim bontonom sicer ni zaželeno ali celo dovoljeno nositi plemiških nazivov, saj se je treba pretvarjati, da si pripadnik ljudstva, a prav v to kategorijo bi jih večinoma lahko uvrstili, z izjemo kakšnega narkokriminalca Anisa Ličine, ki menda celo ustanavlja svojo lastno stranko. Kot kaže je z napovedanimi protesti povezan tudi Blaž Kavčič, nekdanji vidni član stranke LDS in nečak zloglasnega strica Nika Kavčiča, slavnega udbovca, ki naj bi bil vpleten celo v umor premožnih zakoncev Hribar leta 1944.

V zgodovino pa se je Niko zapisal tudi kot eden izmed grobarjev slovenskega gospodarstva. Pred časom smo na Novi24TV razkrili sveženj dokumentov oziroma korespondenco med Nikom, sicer enim najpomembnejših likov slovenskega bančništva in udbovskih financ, in njegovimi najožjimi sodelavci. V dokumentih, ki jih je zloglasni Kavčič dostavil tudi tedanjemu predsedniku države Milanu Kučanu, je bilo veliko govora tudi o tržaški družbi Safti, slamnatem podjetju, ki je bilo v osnovi namenjeno pranju denarja in bogatenju posameznikov iz slovenske manjšine v Italiji, predvsem pa financiranju partijsko-udbovskega omrežja v Sloveniji in privatizaciji ter prevzemanju podjetij.

Veliko je bilo govora tudi o njenih skritih lastnikih, a v ozadju se kajpak skriva tedanja Služba državne varnosti (SDV). Razkritja so pokazala, da sledovi Saftija prek Kmečke banke vodijo tudi do finančne skupine KB1909, ki je znana predvsem po svojem lastništvu v Mladini in Mark Medicalu. Režimski mediji so o razkritjih molčali kot grob, organi pregona pa mirovali, kar je še en dokaz več, da pravna država ne deluje. S tem se delno, v povezavi s spornimi nakupi žilnih opornic, ukvarja zgolj parlamentarna preiskovalna komisija pod vodstvom Jelke Godec.

Šiškova tesna sodelavka Anica Bidar poziva vse, naj se za protest oborožijo kar z lesenimi kiji
Kot kaže pa prihajajoči protesti ne bodo minili niti brez Anice Bidar, tesno povezane z vardistom Andrejom Šiškom. Znano je, da je problem s Šiškovo vardo umetno ustvarila vlada Marjana Šarca, skupaj z osrednjimi mediji, da bi prikrila resne probleme v državi. Bidarjeva v kratkem videoposnetku sicer pojasnjuje, kako naj bi se odvil tokratni miting. V slogu vodje kmečkega punta poziva, da naj si vsakdo poišče kakšen zajeten kos orodja s kakršnim bodo opremljeni tudi varnostniki na protestu, ker medna želijo preprečiti, da bi še kdo tepel “slovensko ljudstvo”. “Leseni štili” naj bi simbolizirali “slovensko državo” in “slovensko ustavo”, opremljeni pa bodo z zastavo “slovenskega naroda”. “Štil” naj bi bil celo vstopnica za protest. Bidarjeva je mimogrede še postregla s teorijo zarote, da ni dokaza za to, da bi virus zares obstajal, s tem pa po njenem tudi ni osnove za ukrepe proti epidemiji. Bomo priča ponovitvi agresivnih četrtkovih izgredov?

Video https://twitter.com/i/status/1348282913247408132

Domen Mezeg

Zadnje novice

Sorodne vsebine