9.8 C
Ljubljana
petek, 14 junija, 2024

(VIDEO) Policist, ki ga je pred dnevi v Nemčiji zabodel islamist, podlegel poškodbam in umrl v bolnišnici, pred EU volitvami tudi v Sloveniji opozarjajo, da je nujno potrebna remigracija

Piše: A. S.

Pred dnevi je prišlo v nemškem mestu Mannheim do novega islamističnega napada, o katerem smo že poročali. Migrant, ki živi v Nemčiji od leta 2014, je napadel govorca na dogodku gibanja, ki se bori proti islamizaciji. V napadu je bilo šest ranjenih, med drugim tudi policist, ki je kasneje umrl. Napadalec je bil in ranjen iz strani policije.

Posnetek napada je hitro zaokrožil po spletu preko družbenih omrežij. Islamist je sicer z nožem napadel govorca Michaela Stürzenbergerja, ko je govoril na shodu gibanja Pax Europa. Gre za organizacijo, ki nasprotuje množičnim migracijam in islamizaciji Evrope. Stürzenbergerju naj bi že pred napadom Stürzenbergerju grozili in zahtevali, da se odstrani, vendar pa naj bi jim slednji odgovoril, da v Nemčiji še obstaja svoboda govora. Njihove grožnje so se uresničile, ko se je v Stürzenbergerja zaletel islamist z nožem in začel napadati prisotne. Takoj je posredovala tudi policija, ki je bila navzoča zaradi samega dogodka.

Kot je razvidno iz posnetka napada, je eden izmed policistov, namesto, da bi se osredotočil na napadalca, hitel obvladovati udeleženca dogodka, ki se je skušal braniti pred pobesnelim muslimanom. Slednji je to izkoristil in policista, medtem, ko je obvladoval eno izmed žrtev, zabodel v predel vratu. Policist je bil odpeljan v bolniščino, kjer je dva dni kasneje podlegel ranam in umrl.

Mannheimska policija je sporočila za javnost, da je bil ubiti policist »večkrat zaboden v glavo«. Takoj ob prihodu v bolnišnico je bil operiran in uspavan v umetno komo, vendar je v nedeljo umrl. Sam napad se je zgodil dva dni prej, v petek. Napadalec naj bi bil sicer 25-letni Afganistanec po podatkih nemških medijev.

Ob istem času, ko se je zgodil napad pa ti isti mediji, ki krvavi pohod islamista predstavljajo kot napad na »skrajno desno skupino«, vodijo gonjo proti mladim, ki so na zabavi v nekem gostinskem lokalu na nemškem otoku Sylt vzklikali Nemčija Nemcem – tujci ven«. Tudi ta posnetek je kmalu zaokrožil po spletu, mediji pa so skupaj z vladajočo liberalno politiko hiteli obsojati mladino na posnetku, češ da gre za zaskrbljujoče pojave ksenofobije, in tako dalje. Vmešala se je tudi policija, saj naj bi obstajala možnost, da je šlo pri vzklikanju za »sovražni govor«, in s tem za kaznivo dejanje. Prav tako so nekateri od prisotnih na posnetku že bili odpuščeni ali suspendirani iz univerz. Pesem italijanskega izvajalca Gigija D’Agostina »L’Amour Toujours«, ob kateri so mladi vzklikali omenjeno geslo, pa naj bi bila zaradi tega trenda med tistimi, ki imajo dovolj množičnih migracij, prepovedana na letošnjem Oktoberfestu.

Glede na to, da v Nemčiji sredi belega dne migranti v imenu islama napadajo udeležence shodov in policiste z noži, se je morda treba vprašati, če ni vzklikanje domnevno spornih sloganov, ki naj bi bili odraz rasizma pri Nemcih, le reakcija na uvažanje nasilnih migrantov in na veliko demografsko zamenjavo, ki se dogaja v Nemčiji in Evropi. Med drugim smo tudi v Sloveniji priča vse bolj pogostim kaznivim dejanjem migrantov, na kar opozarja tudi mag. Branko Grims, eden od kandidatov Slovenske demokratske stranke na Evropskih volitvah, ki bodo potekale v nedeljo, 9. junija. Grims izpostavlja, da je treba zaščititi Evropo in v našem primeru Slovenijo ter, da je nujno potrebna remigracija vseh migrantov, ki nezakonito vstopajo na naše območje. Opozarja, da je treba zavarovati našo južno mejo in da je Golobova vlada naredila veliko napako, ko je odstranila ograjo na meji ter celo zamaknila mejni nadzor v notranjost, s tem ko je premaknila položaje obmejne policije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine