17.2 C
Ljubljana
petek, 22 septembra, 2023

[Video] Nejc Urbanija mladcem, ki bi odpirali šole: “Enkrat že odrastite in nehajte sanjat!”

Piše: Luka Perš (Nova24TV)

“Nismo rizična, ampak neumna skupina. Kljub vsem prošnjam, odlokom, karanteni se hodi ven zabavat, na privatna druženja. Ni se nam treba bati, a moramo paziti na zdravje starejših državljanov. Ker mi mladi smo glavni prenašalci okužbe ,” odgovarja Nejc Urbanija dijakom iz iniciative Zahtevamo šole.

Nejc Urbanija postaja spletni hit. Na drugi strani pa ljubljenec medijev in predstavnik iniciative Zahtevamo šole Lars Podkrajšek.
Nejc Urbanija je zelo analitično predstavil vse napake in zahteve Podkrajškove iniciative. Mlad slovenski državljan je najprej vprašal vse tiste, ki verjamejo puhlicam Podkrajška, ali uporabljajo zdravo kmečko pamet. Tranzicijska levica se namreč razburja, da šolanje na daljavo ni rešitev, a jih drugače misleči mladenič vpraša, kaj pa je rešitev. “Imamo epidemijo in želimo, da se ljudje čim manj družijo. Kako to dosežemo pri šolarjih? Ja, preprosto, šola na daljavo,” jim cinično odgovori Urbanija. Na lep način jim razloži, da je v šolah nemogoče vsem dijakom omogočiti varnostno razdaljo. “Predvsem v majhnih učilnicah.”

Vlada omogoča izobraževanje – z izobraževanjem na daljavo
Podkrajškovi maoisti, preoblečeni v civilno iniciativo Zahtevamo šole, niso mogli mimo floskul kot sta, “svet nam ne bo prizanašal” ter “nimamo časa”. Urbanija jih je pozval, naj že enkrat odrastejo in nehajo sanjati, da je svet lep. “Romantični umetniki, izmišljen svet,” jim je odgovoril Nejc. Mladi ljubljenci večinskih medijev v rokah levice niso mogli, da ne bi opravili svoje dolžnosti, vlada RS pa svojih. Ob tem so navajali bedarije, kot je tista, da je ogroženo njihovo znanje za maturo. Urbanija jim odgovarja, da bo pri vsaki neizpolnjeni nalogi na maturi, vsak dobil del točke. Sam zagovarja, da mora matura v teh časih le prilagoditi težavnostno stopnjo.

V zadnjih dneh poslušamo, da se politični in ideološki nasprotniki sedanje vlade zelo radi sklicujejo na 57. člen Ustave Republike Slovenije. V njem piše, da je izobraževanje svobodno. Osnovnošolsko izobraževanje je obvezno in je financirano iz javnih sredstev. Država ustvarja možnosti, da si državljani zagotovijo ustrezno izobrazbo. Prav to je še eni mladi “progresivni” intelektualki lepo razložil Urbanija. “Ja, okej. Država je odgovorna, da nam zagotovi izobrazbo. Točno to delajo. Kako pa bi naj zagotovili, kaj boljšega kot je pouk na daljavo?” Iz zahtev dijakov je namreč moč slišati zgolj neke zahteve, toda ponudili niso nobenih alternativ, zaradi česar je pouk na daljavo ta trenutek še vedno edina varna opcija izobraževanja.

Prav z levičarstvom okuženi mladci so glavni prenašalci okužb

Nejc Urbanija zelo rad uporablja preprosto kmečko logiko. Vsak ve, da pouk na daljavo ne nadomesti klasičnega šolanja. Vsak učenec se zaveda, kakšne posledice bo imel pouk na daljavo. To je večina morala sprejeti, saj je jasno, kakšna je zdravstvena situacija v državi. Virus protivladnega aktivizma se širi tako zelo hitro, da je ena izmed osnovnošolk v videu Zahtevamo šole povedala, da se dogaja žrtvovanje mlade generacije. “Žrtvuje se nas. Prosim!?” je začuden Nejc.

Eden izmed bistvenih vzrokov, ki ga navajajo ob trditvah, da bi se morale šole odpreti je, da dijaki niso vir okužb in ne predstavljajo rizične skupine. V nekaj stavkih ta argument sesuje Urbanija. Ne glede na svojo starost je, kot pri vseh drugih vprašanjih, pokazal zrelost in odgovornost v situaciji, v kateri se nahajamo. Po njegovem mnenju “nismo rizična, ampak neumna skupina. Kljub vsem prošnjam, odlokom, karanteni se hodi ven zabavat, na privatna druženja. Ni se nam treba bati, a moramo paziti na zdravje starejših državljanov. Ker mi mladi smo glavni prenašalci okužbe.

Na koncu jih mladenič še dodatno razkrinka. Vsak v tem propagandističnem videu je bral del besedila, ki jih je predstavil. Po njegovem mnenju so nastopili vzvišeno. Imenoval jih je za pomembne. Nejc razkrije, da si večina ne želi iti v šolo, saj je pouk od doma lažji. “To ve vsak učenec. Veliko se jih prijavi in gredo stran od ekrana,” razkrije mladi intelektualec. Mogoče tega ne vedo pri SVIZU in v koaliciji KUL, a tudi avtor tega članka je slišal o mnogih, ki se prijavijo in sploh niso prisotni pri pouku.

“Tudi sam si želim, da se odprejo šole. Pogrešam sošolce, pogrešam profesorje. Pogrešam celo šolo. A ne mi lagat, da pogrešate učenje”, zaključi svoj video Nejc Urbanija. Na spletu je že ustvaril novega. V njem razkrinka vlogo zanikovalke virusa, Anice Bidar. Zelo lepo je videti, da se drugače misleči mladi posamezniki oglasijo. Še več pogumnih Nejcev Urbanij!

Video https://www.youtube.com/watch?v=OUeQi_9af18&feature=emb_logo

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine