11.2 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

(VIDEO) Levi fašizem se bo razplamtel! 44 poslancev preprečilo sprejem dopolnil za zaustavitev nasilja!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Poslanci državnega zbora so z zavrnitvijo novele zakona o varstvu javnega reda in miru pravkar odobrili nadaljnje pljuvanje poslancev, fizične napade na policiste, novinarje, fotoreporterje in druge ter podaljšali splošno medsebojno nadlegovanje ljudi. 44 poslancev je preprečilo sprejem dopolnil, ki bi ustavila te norosti. “Levi fašizem se bo razplamtel,” ocenjuje kolumnist in strokovnjak za varnost Davorin Kopše.

Novelo zakona o varstvu javnega reda in miru, ki je predvidela nove globe za nedostojno vedenje, če ga zazna policist, so danes v DZ podprli poslanci SDS, NSi, SMC, SNS, Robert Polnar iz DeSUS in poslanec narodnosti Ferenc Horváth. Proti so bili v LMŠ, SD, Levici, SAB, NeP in dva iz DeSUS-a. Poslanec narodnosti Felice Žiža je bil vzdržan.

Vsi poslanci, ki so nasprotovali dopolnitvi zakona o varstvu javnega reda in miru, so preprečili, da bi se ustavili številni verbalni napadi in grožnje na javne osebe, ki smo jim priča v zadnjem obdobju. Danes se obeta nov protest in policisti bodo znova v nevarnosti pred nasilnimi ekstremisti. Ti jih bodo lahko še naprej nekaznovano zmerjali in poniževali.

 

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine