13.1 C
Ljubljana
petek, 2 junija, 2023

(VIDEO) Kmečki punt skušali preprečiti Jankovićevi redarji

Piše: Ana Horvat (nova24tv.si)

Nezadovoljni zaradi neupoštevanja vlade, so slovenski kmetje organizirali miren protestni shod na različni lokacijah v Ljubljani, med drugim tudi na lokaciji kanala C0 na območju kleč, kjer pa jim Jankovićevi redarji blokirajo pot.

Ni dovolj, da ljubljanski župan Zoran Janković z uporabo vseh sredstev, pa četudi na nezakonit način vztraja pri gradnji kanalizacijskega kanala C0 skozi jezero pitne vode. Zdaj že slovenskim kmetom onemogoča, da mirno protestirajo, čeprav je to njihova pravica.

“@ZoranDELA ponovno hinavsko in protipravno blokira Separacijsko pot. Temu @nmusar gotovo lahko reče kršenje pravice do javnega shoda”, je zapisal uporabnik na Twitterju, poleg zapisa pa je pripel videoposnetek mestnih redarjev, ki stojijo sredi poti, kamor so se na miren prijavljen protest podali slovenski kmetje. Na posnetku snemalec redarja vpraša, “ali imate danes kakšen papir mogoče, karkoli dokumentiranega, zakaj morate zapirati separacijsko pot? Ali imate že številko od PR službe mogoče, da bi jo poklical? Tudi to ne”, je ugotovil avtor posnetka, medtem, ko sta redarja molčala in na vprašanja nista želela odgovarjati.

 

“Janković ponovno s pomočjo svojih redarjev ogroža prometno varnost v mestu, samo zato, da bi nagajal upravičenim protestnikom, ki se borijo proti kriminalnemu projektu izgradnje kanala C0”, je povedal snemalec.

 

 

 

 

Sicer pa se bodo lastniki zemljišč ob trasi povezovalnega kanala C0 v Ljubljani pridružili protestu. Eden od njih je napovedal, da se bodo s traktorji pred parlament pripeljali že nekoliko prej, nato pa se podali na lokacijo protesta, saj ne želijo povzročati gneče v času, ko se bodo ljudje odpravili iz služb. Organizatorji so zagotovili, da bodo shodi mirni in da kmetje ne bodo ovirali prometa ter da se bodo protestniki po približno eni uri mirno razšli.

Napovedal je tudi, da bodo stopnjevali pritisk na slovensko politiko, če jim ta ne bo prisluhnila. Kmetje se na protestu med drugim zbirajo v Ljubljani, in sicer pri hipodromu Vrbljene in na lokaciji kanala C0 na območju Kleč, pri Kmetijski zadrugi Trebnje, pri Supernovi v Novem mestu, v Novi vasi na Blokah, na dveh lokacijah na območju Ptuja, v Mariboru in še nekaterih drugih lokacijah na Štajerskem, pa tudi v Prekmurju.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine