1.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

(VIDEO) Grozljivo! Napad na bolnišnico v Gazi je delo Hamasovih teroristov!

Piše: A. H. (Nova24TV.si)

Po do sedaj zbranih podatkih so bolnišnico v Gazi, kjer je umrlo najmanj 500 ljudi, zanesljivo uničili Hamasovi teroristi.  

Iz Palestine poročajo o včerajšnjem napadu na bolnišnico v Gazi, v katerem je umrlo najmanj 500 ljudi. Medtem ko palestinska stran za napad krivi izraelsko vojsko, to stališče pa so povzemali praktično vsi mediji, izraelska stran odgovarja, da ne napada bolnišnic. Izraelci za eksplozijo krivijo ponesrečeno izstrelitev rakete skupine Islamski džihad proti Izraelu, za kar so predstavili tudi dokaze.

“Nismo izvedli tega napada in obveščevalni podatki, s katerimi razpolagamo, kažejo, da je šlo za spodletelo izstrelitev rakete s strani Islamskega džihada, in kategorično želim dodati, da namerno ne napadamo nobenih občutljivih objektov, nobenih občutljivih objektov in vsekakor ne bolnišnic,” je za CNN pojasnil tiskovni predstavnik izraelskih obrambnih sil podpolkovnik Jonathan Conricus.

Foto: epa

RTVS je jasno zavzel stran pred razjasnitvijo zadev
“Grozljive slike iz Gaze! A Boris Vasev že pohitel z objavami na X in seveda z zlorabo medija RTV SLO, kjer je zaposlen. Nepreverjene informacije s katerimi razpolaga je potisnil kot uradno potrjene informacije. Medtem tuji mediji (tudi tisti nenaklonjeni Izraelu) poročajo o tem, da je bolnišnico zadela raketa Islamskega džihada. Če se izkaže podatek za resničnega, bo vodstvo RTVSLO moralo končno reagirati. To ni novinarstvo ampak barbarstvo! In ne prvo danes”, je v zvezi s poročanjem javne RTVS v torek zvečer komentiral analitik Miran Videtič. Čeprav so na RTVS nato poročanje nekoliko popravili (desna fotografija), pa za popravke niso poskrbeli v celoti. V prvem odstavku, ki sledi sliki, je namreč še vedno mogoče prebrati “izraelsko bombardiranje”.

Leva fotografija: Tako so poročali najprej; desna fotografija: Tako so poročali kasneje (Foto: Posnetek zaslona RTVS)

Posnetek pogovora Hamasa kaže na krivdo teroristične skupine

Tiskovni predstavnik izraelskih obrambnih sil kontraadmiral Daniel Hagari je teroristično skupino Hamas obtožil, da namerno zavaja, da so Izraelci odgovorni na zračni napad na bolnišnico, ki je terjal več sto žrtev. Medije je ta v znak dokaza svojih trditev seznanil s posnetkom prestreženega telefonskega pogovora med dvema Hamasovima operativcema, ki sta razpravljala o spodleteli raketi Islamskega džihada, ki je padla na bolnišnico v Gazi.

 

“Po naših obveščevalnih podatkih je Hamas preveril poročila, ugotovil, da gre za raketo Islamskega džihada, katere izstrelitev je spodletela, in se odločil sprožiti globalno medijsko kampanjo, da bi prikril, kaj se je v resnici zgodilo,” po poročanju Times of Israel pravi Hagari in dodaja, da so šli celo tako daleč, da so napihnili število žrtev. PO njegovih besedah je namreč naravnost nemogoče, da bi lahko teroristična skupina tako kmalu po eksploziji preštela smrtne žrtve. “Številni mediji so takoj poročali o nepreverjenih trditvah Hamasa, lažeh Hamasa,” je izpostavil in dodal, da je res “nemogoče tako hitro vedeti, kaj se je zgodilo, kot je trdil Hamas, da to ve”.

Hagari pravi, da je Hamas “z absolutno gotovostjo razumel, da je bolnišnico poškodovala raketa Islamskega džihada”. Trdi, da so bile rakete izstreljene s pokopališča za bolnišnico. Ob prikazu slike požganega parkirišča bolnišnice pravi, da je škodo na parkirišču bolnišnice povzročil padec rakete in velika količina raketnega goriva, ki je bilo še vedno v izstrelku, ko je ta padala.

Izraelske obrambne sile so v luči omenjenih navedb objavile tudi zgovorna spodnja posnetka:

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine