6.8 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

(VIDEO+FOTO) Apokaliptični prizori iz Šibenika, ki so jih posneli naši bralci: Hud požar zajel avtocesto in cestninske postaje, več ur popolna zapora v obe smeri

Vse Slovence, ki se v teh dneh odpravljate na počitnikovanje k našim južnim sosedom Hrvatom, obveščamo, da se zaradi daljših zastojev na pot raje odpravijo jutri – v okolici Šibenika sta namreč izbruhnila dva huda, ločena požara, ki sta zajela tudi avtocesto A1, ognjeni zublji so se namreč razširili vse do cestninskih postaj, zato je avtocesta zaprta v obe smeri. Požar je po poročanju Jutarnjega lista izbruhnil nekaj pred 14. uro, slike gostega dima in gasilcev v akciji, gasijo tudi s pomočjo helikopterja, pa so posneli prestrašeni vozniki. Med njimi skupina slovenskih turistov, naših bralcev, ki se je vračala z dopustovanja na Braču.

Kot poročajo hrvaški mediji, je trenutno najbolj dramatična situacija pri Šibeniku. Gori na dveh mestih, požar pa gasijo gasilci, vojska in s helikopterji iz zraka. Požar se je razširil z veliko hitrostjo in zajel tudi avtocesto pri cestninskih postajah, zato je ta s popolno zaporo na relaciji Šibenik – Vrpolje do nadaljnjega zaprta, kot je zaprta tudi hitra cesta na relaciji Šibenik – Drniš – Knin. Pri gašenju požara veliko preglavic povzroča tudi močan veter. Zaradi izrednih razmer so nastali daljši zastoji.
 
Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine