22.5 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

(VIDEO) Branko Grims: “Mladina je dokazala samo eno, da globoka država deluje, saj ima globoke korenine!”

Kljub kadrovskim menjavam na vrhu policije, da je udbovsko partijska struktura odločujočega dela policije v navezavi s tožilstvom in sodstvom. Te iste provenience tako močno zasidrana v sistem, da v obstoječi zakonodaji in prostojnosti, ki jo imam ne omogoča učinkovite politizacije in sprememb v policiji. V današnji odstopni izjavi, ki jo poslal predsedniku vlade Janezu Janši zapisal minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

 

Že prej zaradi več kot očitno motivirane preiskave, ki so jo kriminalisti zaradi domnevnih nepravilnosti pri naročilu in dobavi zaščitnih sredstev na opreme izvajali kar na enajstih naslovih, ministru Zdravku Počivalšku pa so za čas trajanja preiskave odvzeli prostost, odstop ponudil tudi generalni direktor policije Anton Travner, ki ga je Aleš Hojs sprejel.

Uredništvo Mladine je 24. junija 2020 na državno tožilstvo poslalo kazensko ovadbo zoper ministra Počivalška, dva dni kasneje je prišlo do hišnih preiskav, ali kot je strnil poslanec SDS, Branko Grims: “Mladina je dokazala samo eno, da globoka država deluje, saj ima globoke korenine.”

Način delovanja globoke države ostaja enak

Do načina delovanja novinarjev na POPTV pa je bil kritičen nekdanji poslanec Andrej Magajna, ki pravi, da je pri hišnih preiskavah proti njemu šlo za podoben vzorec. “Ne morem pa pristati na to, da očitno v naši državi, policijo bolj kot direktor, kot nekdo drug, ki bi jo moral, vsaka struktura znotraj policije usmerja tednik Mladina, usmerjajo tožilci, ki so se v preteklosti že izkazali, tisti ki pretežno vodijo postopke politično neprimernim osebam, torej z drugimi besedami, ki vodijo postopke zoper desnico.”

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine