11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Veganska vplivnica umrla zaradi izstradanosti in izčrpanosti

Piše: T. B. (Nova24tv.si)

Veganska vplivnica Zhanna Samsonova je domnevno “umrla od lakote”, potem ko se je v Maleziji preživljala izključno z eksotičnim sadjem, pravijo njeni prijatelji in družina, poroča New York Post. Imela je 39 let. Zhanna Samsonova je živela v jugovzhodni Aziji, prehranjevala pa se je izključno s surovo vegansko prehrano “sadjem, kalčki sončničnih semen, sadnimi smutiji in sokovi” in menda ni pila vode. Po besedah ​​prijateljev je vplivnica, ki je imela na Instagramu več kot 10.000 sledilcev, v zadnjih mesecih prešla na bolj restriktivno dieto, zaradi česar je Samsonova poiskala zdravniško pomoč, vendar prepozno.

Veganka je na družbenih omrežjih pogosto promovirala surovo hrano. Milijonom svojim gledalcem na TikToku, Facebooku in Instagramu je bila znana kot Zhanna D’Art. Umrla je 21. julija, potem ko je med turnejo po jugovzhodni Aziji končno poiskala zdravniško pomoč, navajajo nekateri tuji mediji.

Na njenih družbenih omrežjih je moč zaslediti, da je Samsonova vsaj desetletje sledila izključno presni veganski prehrani. “Pred nekaj meseci je bila na Šrilanki že videti izčrpana, z oteklimi nogami, na katerih so bile vidne žile,” je za Newsflash povedal njen prijatelj. “Poslali so jo domov na zdravljenje. Vendar je spet pobegnila. Ko sem jo videl na Phuketu (Tajska), sem bil zgrožen.” Njena prijateljica je dodala: “Živela sem eno nadstropje nad njo in vsak dan sem se bala, da jo bom zjutraj našla mrtvo. Prepričevala sem jo, naj poišče zdravljenje, a mi ni uspelo.”

Foto: Twitter

Njena mama je za medije razkrila, da je hči umrla zaradi “koleri podobne okužbe”, vendar je lokalnim medijem povedala, da je bolj verjetno, da je Samsonova podlegla izčrpanosti in stresu, ki ga je njenemu telesu povzročilo škodljivo izključno vegansko prehranjevanje. Vendar pa uradni vzrok smrti ni bil razkrit. Po poročanju New York Posta je njen tesni prijatelj povedal, da je vplivnica zadnjih sedem let jedla le sladki kruhovec oziroma durian, velik tajski sadež, ki je znan po okusnem mesu ampak smrdljivem vonju.

 

Ob objavi enakega posnetka na Instagramu je napisala, da: “uživanje zdrave prehrane ne pomeni strogih omejitev, ostati nerealno vitek ali se prikrajšati za hrano, ki jo imaš rad. Namesto tega gre za odlično počutje, več energije, izboljšanje zdravja in izboljšanje razpoloženja.” Priznala je tudi, da vode ni pila šest let. Samsonova je svoja družbena omrežja uporabljala predvsem za širjenje svoje doktrine presne prehrane. “Vidim, da se moje telo in um spreminjata vsak dan,” je rekla Samsonova, medtem ko je opisovala svoj restriktiven režim prehranjevanja. “Všeč mi je moj novi jaz in nikoli več se ne bom vrnila na svoje pretekle navade”.

Pa bi se morala.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine