24.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Vaši otroci so indoktrinirani

Piše: Tanja Brkić

To je dejstvo. Izobraževalni sistem, zasnovan tako, da jih uči kritičnega razmišljanja, je radikalna levica uporabila kot orožje za spodbujanje levičarske agende in zatiranje vseh temeljnih vrednot, na katerih in zaradi katerih smo danes tukaj.

Trditev o indoktrinaciji ni nikakršna »teorija zarote«, dogajala se je in se še vedno dogaja v slovenskih šolah. Problem je, da izobraževalne ustanove sodelujejo v indoktrinaciji z levico, zato se zadeva ne izpostavlja – vse dokler se mladi um ne prebudi in zavedno vpraša, kaj se dogaja. Tako kot se je nedavno zgodilo na Gimnaziji Šentvid.

Se spomnite, ko je v letu 2019 takratni minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo v svojem nagovoru na konferenci ravnateljev glede sprememb kariernega razvoja učiteljev napovedal tudi predmet o državljanski vzgoji? Številni so do napovedi izrazili zadržke, med drugim so se pojavili komentarji, kot je: »Ko komunist napove ‘državljansko vzgojo v šolah’, se pripravite na to, da znova vpeljejo predmet ‘temelji marksizma’ …« Nihče ni verjel socialdemokratu Pikalu, da bodo res vzgajali o državljanstvu, temveč so številni pričakovali predvsem ideološko indoktrinacijo mladostnikov na prikrit in hkrati legalen način … In kaj smo dobili?

Levica se zaveda, da je nezmožna zmage na političnem in gospodarskem področju, zato je svojo osredotočenost in vire preusmerila na kulturno področje. Tako globalno, imuni na to pa nismo niti v Sloveniji, kar dokazuje dejstvo, da je Gimnazija Šentvid kot predavatelja o državljanski vzgoji povabila nekoga, kot je Erik Valenčič, znani promotor levičarstva, ki je vidno sovražno razpoložen proti vsemu, kar je »domoljubno in tradicionalno«. Spomnimo, da gre za nekdanjega novinarja na RTVS, ki je javnosti najbolj znan kot podpornik teroristične skupine Hamas, ne gre pa niti brez podajanja vsebin LGBTQ. Kot gost ni manjkal niti socialni demokrat Milan Brglez.

Slednji naj bi si pri dijakih kupoval glasove za prihajajoče volitve v evropski parlament. Dvakrat je s tem namenom gostoval že na Gimnaziji Maribor, medtem ko je Valenčič pridigal o podnebni krizi, migracijah, desne stranke pa enačil z neonacisti. Vse to je bilo razkrito v pismu dijakov, ki so ga naslovili na podpredsednico SDM Zalo Klopčič, ki je prav tako obiskovala omenjeno gimnazijo, in na profesorje.

Celoten članek si lahko preberete v tiskani izdaji Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine