18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

(VABILO) Dobrodošli na Protestu PROTI Jankovićevemu nasilju, ZA zdravnike in ZA čisto pitno vodo! Prvi protestni shod že danes ob 14.30!

Piše: C. R. 

Danes, 27. februarja ob 14.30, bo pred ljubljansko Mestno hišo (Mestni trg 1, Ljubljana) prvi protest PROTI Jankovićevemu nasilju, ZA zdravnike in ZA čisto pitno vodo, je sporočil ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc. 

“Ljudje moramo množično reči “Ne!” Jankovićevi diktaturi, ker ta ogroža naše zdravje, čisto pitno vodo in demokracijo!” je zapisal.

1. Kljub 16 letom Jankovićevega županovanja še naprej več deset tisoč ljudi v Ljubljani ne more do svojega osebnega zdravnika. To pri mnogih ljudem povzroča napredovanje bolezni, ki bi se jih ob pravočasni obravnavi in rednem spremljanju lahko pozdravilo. Po poročanju medijev je čedalje bolj ogrožena tudi ambulantna ginekološka oskrba. Za zlom zdravstvenega sistema v Ljubljani sta najbolj odgovorna Zoran Janković in direktorica Zdravstvenega doma Ljubljana. V posmeh vsem bolnikom brez osebnega zdravnika hoče Janković prav tej direktorici podeliti najvišjo nagrado za delovno uspešnost, Jankovićev svet zdravstvenega doma pa se ob takem stanju ljubljanskega zdravstva celo veseli, kot izhaja iz njihovega sklepa z dne 22.12.2022. Na ta način in s takimi ljudmi ni upanja na ureditev zdravstva v Ljubljani.

2. Janković nasilno nadaljuje nezakonito, nevarno, nepotrebno in protiustavno gradnjo tranzitnega kanalizacijskega kanala preko vodonosnika, ki oskrbuje Ljubljano z 90% pitne vode. S tem vse Ljubljančanke in Ljubljančane ter ljudi, ki delajo v Ljubljani, izpostavlja trajni ogroženosti za zastrupitev pitne vode. To zdravju in okolju nevarno investicijo izvaja brez ustreznega gradbenega dovoljenja ter potrebnih strokovnih okolskih presoj škodljivosti take gradnje.

3. Jankovićeva diktatorska vladavina v Ljubljani postaja čedalje bolj nasilna. Njegove zasebne varnostne službe izvajajo nasilje nad miroljubnimi ljudmi in jim grozijo. Vse to ob podpori vodstva Policijske postaje Bežigrad, kar pomeni nedopustno zlorabo sile ter zlorabo represivnega aparata  proti miroljubnim davkoplačevalcem. Hkrati pa to njegovo nasilništvo predstavlja tudi grožnjo pravnemu redu in demokraciji v Ljubljani in Sloveniji. To je treba ustaviti, drugače bosta Ljubljana in Slovenija postali brezpraven “Divji zahod”, kjer bo veljal zgolj zakon močnejšega.

4. Opoziciji v mestnem svetu Janković s svojo večino prepoveduje razpravo in predstavitev stališč, prav tako opoziciji odreka demokratično pravico do zastopstva v odborih in komisijah mestnega sveta v skladu z volilnim rezultatom in dosedanjo prakso.

5. Jankovićevi diktaturi, ki ogroža naše zdravje, čisto pitno vodo in demokracijo se ljudje morajo upreti in ji reči: “Ne, dosti je bilo!”. Sicer se bo še bolj razrasla, postala še bolj nasilna in naredila še več škode na vseh področjih.

Zato vabim Ljubljančanke in Ljubljančane, da se skupaj upremo Jankovičevi diktaturi, ki ogroža naše zdravje, pitno vodo in demokracijo in se množično udeležimo Prvega Protesta PROTI Jankovićevemu nasilju, ZA zdravnike in ZA čisto pitno vodo, v PONEDELJEK, 27.2., ob 14.30 pred Mestno hišo na Mestnem trgu 1. Vabim predstavnike medijev, da se protesta udeležijo, nanj povabijo in o njem poročajo.

Protest se bo začel eno uro pred začetkom seje Mestnega sveta.

Na prvem protestu bomo v programu sodelovali:

dr. Tina Bregant in Aleš Primc, ter v kulturnem programu Zala Klopčič.”

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine