7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

V tiskani izdaji Demokracije preberite intervju s Simono Purkat, novo predsednico SDM: »Verjamem, da bo na Trgu Republike v Ljubljani kmalu odmeval tudi glas mladih«

Piše: Gašper Blažič

Pogovarjali smo se s Simono Purkat, ki je bila nedavno izvoljena za predsednico Slovenske demokratske mladine (podmladek SDS), slednji pa velja za največjo politično organizacijo mladih v Sloveniji. Izvolitev je, kot je dejala, sprejela »z veliko častjo, predvsem pa z veliko mero odgovornosti«. V intervjuju je govorila o svojih načrtih, pa tudi o pogledih na slovensko politično resničnost.

Demokracija: Najprej čestitke ob izvolitvi za predsednico SDM. Kakšen je vaš program v obdobju, ki je pred vami? Doslej ste bili podpredsednica SDM, sedaj vodite podmladek. 

Purkatova: Najlepša hvala. S svojim programom želim doseči predvsem večjo medijsko izpostavljenost, zato se bomo odločneje odzivali na aktualno politično dogajanje v državi. Mladi smo tisti, ki lahko na nekoliko drugačen način opozorimo na nekatere probleme in napake vladajoče koalicije.

V Slovenski demokratski stranki ima SDM pomembno mesto, saj naša videnja in ideje vodstvo stranke pogosto upošteva, zato menim, da lahko marsikaj naredimo tudi na zakonski ravni. V prejšnjem mandatu smo na primer v SDM pripravili zakon o stanovanjski jamstveni shemi za mlade, ki je bil kasneje sprejet v državnem zboru.

Demokracija: Iz vrst SDM je doslej izšlo več vidnih članov SDS. Je to dokaz, da je podmladek aktiven? 

Purkatova: Slovenska demokratska mladina je bila začetek poti za mnoge poslance in druge državne funkcionarje. Med drugimi so v SDM svojo politično kariero začeli dr. Anže Logar, Alenka Jeraj, Žan Mahnič, Anja Bah Žibert in še mnogi drugi. Vsi našteti večkrat poudarijo, da je bil njihov čas v SDM najlepše obdobje njihovega življenja.

Ta čas je glas našega podmladka v parlamentu poslanec Andrej Hoivik. To pomeni, da je SDM odlična odskočna deska za politično kariero. Sama večkrat poudarim, da toliko znanja, priložnosti in izkušenj, kot jih mladi dobimo v naši stranki oz. v SDM, ne dobimo nikjer drugje. Prepričana sem, da so med našimi člani prihodnji poslanci, državni sekretarji, tudi ministri. Ob tej priložnosti vabim vse mlade bralke in bralce, da se pridružijo naši družini.

Celoten intervju si lahko preberete v tiskani izdaji Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine