Piše: G. B.

V novi številki Demokracije pišemo o levosučnih pljuvačih, ki jim sprivatizirana RTV Slovenija daje prostor za nastopanje ter kako je vlada z ukrepi ohranila sto tisoč delovnih mest. Objavljamo intervju z županom Ilirske Bistrice Emilom Rojcem, ki je bil nedavno izključen iz SD. Razkrivamo tudi vse laži in manipulacije levičarjev glede evropske pomoči za okrevanje po epidemiji. Pišemo o tem, kako je Macronova vlada prepovedala Generacijo identitete in kakšno zablodo predstavlja fajonizem. Z Demokracijo boste vedeli več!

Je javni zavod RTV Slovenija dokončno izgubil naziv »javni«? Obnašanje omenjene ustanove kaže na to, da je RTV Slovenija očitno privatizirana institucija, ki ne odgovarja nikomur, še najmanj pa slovenski javnosti, čeprav jo slednja financira z rtv-prispevkom. Najbolj eklatanten primer privatiziranosti pa je to, da nacionalna televizija praktično ves čas vabi v goste razvpitega Alema Maksutija.

Alem Maksuti (1983) je sicer ljubljenec tranzicijskih oz. mainstream medijev. V Srbiji (natančneje v Kikindi) rojeni politolog se je leta 1999 preselil v Mursko Soboto (od tam naj bi bil doma eden od njegovih prednikov), kjer se je najprej ukvarjal z nogometom, vendar ga je nato premamila akademska sfera. Leta 2008 je pod mentorstvom sedanje ministrice za izobraževanje Simone Kustec diplomiral, nato pa nadaljeval s podiplomskim študijem. Leta 2016 je doktoriral s tezo o volilnih kampanjah pod mentorstvom profesorja Tomaža Deželana ter somentorstvom profesorja Vlada Miheljaka, sicer rednega kolumnista Mladine. Od takrat se skoraj redno pojavlja v večini slovenskih medijih kot politični analitik. A v zadnjem času je vedno manj akademski in vedno bolj skrajen, kar se vidi tudi v njegovi komunikaciji na twitterju, kar pa vodilne na RTV Slovenija očitno prav nič ne moti.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Ovržene laži, neresnice in manipulacije dela opozicije

V opoziciji pa ob tem že dlje časa tudi s pomočjo njim naklonjenih medijev že dlje časa razširjajo laži in neresnice. Prva je s tem že 14. oktobra lani začela Tanja Fajon, predsednica stranke SD, ki je »izrazila zaskrbljenost« nad slovenskim načrtom, ker da mu ne kaže najbolje. Sledil je hiter odziv, poslanci iz strank, združenih v KUL, pa so tudi zahtevali obravnavo v državnem zboru.

S protikoronskimi ukrepi ohranjenih deset tisoče delovnih mest

Vlada je sprejela osem protikoronskih zakonov za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu, neposredni učinek teh je bil 2.963 milijonov evrov, skupni obseg z upoštevanjem še potencialnega učinka na rezultate državnega proračuna iz naslova poroštev, likvidnosti kreditov in odlogov plačil kreditnih obveznosti pa se je povzpel na že omenjenih skoraj 3.500 milijard evrov.

Intervjuji: Emil Rojc, Péter Szijjárto in ddr. Igor Grdina

Župan Ilirske Bistrice, ki je bil nedavno izključen iz SD, je v ekskluzivnem intervjuju spregovoril o škodljivi politiki leve opozicije glede varovanja državne meje. »S sedanjo vlado smo sklenili nekaj dogovorov, ki jih z levosredinskimi nismo mogli,« je dejal. Z madžarskim zunanjim ministrom gospodom Pétrom Szijjártóm pa smo se med drugim pogovarjali o pobudi Central 5, višegrajski skupini, sodelovanju Madžarske in Slovenije in sporu Madžarske z bruseljsko birokracijo. Ddr. Igor Grdina pa je spregovoril predvsem o znani šentjurski glasbeni družini Ipavec.

Koliščarji – naši davni predniki

Močvirnata pokrajina južno od Ljubljane v smeri proti Igu sama po sebi ne vzbuja velikega zanimanja, a že sama sestava tal priča o tem, da je bilo na tem področju plitvo jezero, ob katerem se je razvila naselbina. Nastala naj bi že pred 6500 leti, ko so tja prišli prvi poljedelci, ki so pustili svoje sledove. Prvo koliščarsko najdišče so tako odkrili že leta 1875 pri Igu, danes pa je znanih že več kot 40 najdišč.

Kako so v času osamosvojitve levičarji minirali obrambna prizadevanja

O osnutku ustavnega zakona so 1. marca 1991 razpravljali člani ustavne komisije slovenske skupščine. V njej sta se tega dne spopadala predvsem dva pogleda, je poročalo Delo. Prvega je zastopal poslanec opozicijske Liberalnodemokratske stranke Franco Juri, ki je nasprotoval predlaganemu ustavnemu zakonu, saj naj bi po njegovem mnenju moratorij pripomogel k demilitarizirani državi, ne pa h krepitvi vojaškega aparata v Sloveniji.

Tribuna: Iz starega komunizma v novi fašizem

V našem političnem prostoru se komunizem poveličuje, kar je v razmerah demokracije bizarno. Med komunizmom in fašizmom zgodovinsko gledano za Slovence ni bistvenih razlik. Slovenski levičarji vse bolj uporabljajo fašistične metode, čeprav imajo polna usta obsodb in zaničevanja fašizma.

Macronova globalistična vlada prepovedala Generacijo identitete

Generacija identitete je opozarjala na škodljivo migrantsko politiko francoske vlade. Samovoljen vladni odlok je prepovedal delovanje organizacije. Velika hinavščina Macronove vlade, ki ima sicer polna usta »vladavine prava«.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!