10.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Nogometaši Aluminija sredi Ljubljane presenetili gostitelje

Piše: Samo Vidovič

Danes sta bili odigrani dve tekmi 26. kroga prve slovenske nogometne lige. Najprej je Bravo v Ljubljani gostil Aluminij. Gostje so presenetili in zmagali z 1:0. Edini gol na tekmi je v 35. minuti dosegel Petek, ko je po kotu Krefla s petih metrov s strelom z glavo premagal domačega vratarja Vekića. Domači so bili spet nenatančni, lepe priložnosti so imeli Tučić, Kancilija ter ob koncu tekme Križan.
Bravo trenutno ni toliko v krizi igre kot je v krizi rezultata. Zaprlo se jim je v napadu, že tretjo tekmo zapored niso dali gola. V zadnjih treh tekmah so tako osvojili le točko. So sicer v varni coni, vrh lestvice pa se jim odmika. Na drugi strani je Aluminij v boju za obstanek, za njih je vsaka tekma in točka zelo pomembna. S temi tremi točkami spet “dihajo za vrat” osmouvrščenemu Celju, ki igra tekmo tega kroga jutri. Tudi oni imajo problem v napadu, praktičmo ne morejo zadeti iz igre. Tudi tokrat so dali gol iz prekinitve, obramba je zdržala vse nalete domačinov.

V Domžalah so domači remizirali z Muro, rezultat je bil 1:1. Gostje so povedli v 10. minuti, po kotu Bobičanca in nesporazumu v domači obrambi je Karničnik zadel iz neposredne bližine. Po izključitvi Pucka v 44. minuti so pobudo povsem prevzeli domači. V glavni vlogi je bil njihov kreator igre Ibričić, preko katerega je šlo večina domačih napadov. Po njegovem prodoru v 70. minuti je Podlogar s petih metrov rezultat izenačil. V končnici tekme je vratar gostov Obradović obranil strela Kolobarića iz bližine ter Ibričića z indirektnega prostega strela in rešil Muri točko.
Domžalčani trenutno igrajo najlepši nogomet v ligi. Tudi danes so bili prepričljivo boljši od nasprotnika, tako v igri kot priložnostih oziroma strelih na gol. Lahko “žalujejo” za dvema izgubljenima točkama.
Mura je lahko s točko zadovoljna. Ves drugi polčas je igrala z igralcem manj, kar je bil seveda velik hendikep. V drugem polčasu so igralci Mure redko prišli pred gol domačih. Njihov najboljši mož danes je bil vratar Obradović.
Jutri so na sporedu še ostale tri tekme, CB24 Tabor-Olimpija, Celje-Gorica in Maribor-Koper.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine