14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Prihaja leto, ko bomo še glasnejši! Sovražni govor – levičarski sveti gral! Migrant za prehod skozi Hrvaško plača 1.500 evrov!

V novi reviji Demokracija ob koncu leta obljubljamo, da bomo v prihodnje še glasnejši. Analiziramo poskuse omejevanja svobode govora s pomočjo tako imenovanega sovražnega govora, ki se zlorablja za cenzuro. Pišemo o ustavni obtožbi zoper predsednika vlade Marjana Šarca! Razkrivamo okruten umor nemške družine v Slovenskih Konjicah. Sprašujemo se, ali bo po Strasbourgu naslednja tarča islamskih skrajnežev Vatikan. Uredništvo Demokracije vam želi vse dobro v prihodnjem letu!

Urednik Demokracije Jože Biščak v novem uvodniku: Toda, pomislite, kaj levičarje najbolj žuli? To, da družbena omrežja in »alternativni« mediji medijskemu mainstreamu, ki širi ideje progresivnega aktivizma, nastavljajo ogledala, objavijo drugo plat zgodbe. To se najbolj opazi ob poročanju o ilegalnih migracijah. Če ne bi bilo interneta, bi veljalo prepričanje, da v Evropo prihajajo izobraženi ljudje, ki si želijo delati. A internet ta mit s prikazovanjem drugačnih zgodb o ilegalcih iz dneva v dan razbija. Seveda levičarjem ne preostane drugega, kot da te »alternativne« zgodbe razglasijo za sovražni govor, njihove avtorje pa kot rasiste, ksenofobe, islamofobe in fašiste prijavijo na tožilstvo. To smo pretekli teden občutili tudi pri reviji Demokracija

Celoten uvodnik preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Sovražni govor – levičarski sveti gral

V letu, ki se izteka, je levo-liberalni politični pol v naši domovini posvetil daleč največ časa pritoževanju, obsojanju in nasploh ukvarjanju s tako imenovanim sovražnim govorom. Zagnanost, s katero so se lotili »sovražnega govora«, daleč presega tisto, s katero se ukvarjajo z drugimi problemi, ki tarejo našo družbo.  Po intenzivnosti ukvarjanja, lahko bi govorili tudi o blažji obliki histerije, bi lahko površen opazovalec sklepal, da v naši držav ni nič drugega narobe.

Z ustavno obtožbo nad diskriminacijo zasebnih šol

Rok, po katerem naj bi po odločbi Ustavnega sodišča RS zakonodajalec poskrbel za odpravo protiustavnosti zakona o financiranju vzgoje in izobraževanja, je že zdavnaj potekel. V SDS so se že večkrat zavzeli, da se anomalija odpravi, vendar neuspešno. Zato so vložili ustavno obtožbo. Poslanke in poslanci SDS so v parlamentarni postopek že večkrat vložili novelo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI) kot krovnega zakona, ki ureja vzgojo in izobraževanje od vrtca do konca srednje šole.

Intervjuja: Marin Vlahović in Yahya Cholil Staquf

»Primer Sameerja Parveza Khana dokazuje, da so na vrhu piramide organizacije tuji državljani, kar je tudi logično, kajti ko govorimo o že utečeni tihotapski mreži, potem mora obstajati tudi jasna povezava z matičnimi državami migrantov. Balkansko podzemlje, vključno s trgovci z mamili, ima tu vlogo partnerja, ki zagotavlja logistiko,« nam v pogovoru pove hrvaški raziskovalni novinar Marin Vlahović, ki je v Sloveniji znan po rekordu za najhitrejši nokavt v borbi MMA (Ultimate Fight). Pogovarjali smo se tudi z generalnim sekretarjem vrhovnega sveta indonezijske organizacije Nahdlatul Ulama (NU) Yahyo Cholilom Staqufom. Nahdlatul Ulama je največja neodvisna muslimanska organizacija na svetu, ki uči, da sta primarno sporočilo islama univerzalna ljubezen in sočutje. Prejšnji ponedeljek je sodeloval v Ljubljani na zanimivi javni tribuni z naslovom »Migracije, terorizem, svoboda govora«, ki sta jo organizirali stranki SDS in SLS.

Umor nemške družine v Slovenskih Konjicah

Množična morija nasprotnikov komunistične oblasti v Sloveniji se je do avgusta 1945, ko je bila razglašena splošna amnestija, sicer končala, vendar pa so se še tudi potem dogajali posamični umori tako imenovanih narodnih sovražnikov. Eden takšnih umorov se je zgodil 22. decembra 1945 v Slovenskih Konjicah, njegove žrtve pa so bili člani nemške družine: Eleonora Kostanjšek Evers, njen 15-letni sin Mihael-Miki in njen mož Franc Tiselbret.

Globalno segrevanje, kot ga opisujejo levičarji, je mit

Levičarstvo je v svojem bistvu religija. Religija pokvarjenih zaslužkarjev na vrhu, ki kot finančni »bogovi« brezvestno izkoriščajo tiste spodaj in tiste množice arogantnih ignorantskih tepcev pod njimi, za katere se je v ZDA uveljavil izjemno slikovit pojem: useful idiots. Uporabni idioti, ki se mečejo za finančnimi drobtinicami z mize svojih »bogov« (finančnih velešpekulantov tipa Soros). Ker bodo ob pojmu uporabni idioti levičarji skočili do neba, naj jih potolažim, da je ta izraz zanje prvi uporabil in uvedel v politiko njihov veliki voditelj Lenin. Lenin je kot uporabne idiote imenoval tiste na Zahodu, ki so častilci socializma oziroma  socialističnih idej – levičarji torej.

 

Migracije: Po Strasbourgu na udaru tudi Vatikan?

Policija preiskuje teroristični napad v Strasbourgu, kjer je maroški migrant druge generacije Chérif Chekatt streljal na sprehajalce na božičnem sejmu, dva ubil na kraju samem, od petnajstih hudo ranjenih pa so kasneje še trije umrli v bolnišnici. Zadnja njegova žrtev, mladi Poljak Bartosz Niedzielski, je padel pod streli zato, ker je storilcu pogumno preprečil, da bi vstopil v nabito poln lokal. S tem je preprečil še hujšo morijo.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

 

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine