15.3 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Po napovedih bo do leta 2050 v Evropi od 150 do 200 milijonov Afričanov! Škandalozno Štromajerjevo žaljenje kristjanov! Vladno kadrovsko lomastenje po gospodarstvu! Intervjuja: Jože Tanko in Igor Kernel

V novi reviji Demokracija ugotavljamo, da bo nova Evropska komisija še bolj radikalno globalistična kot prejšnja. Poznavalci ugotavljajo, da lahko pričakujemo množične migracije iz Afrike, ki bodo dolgoročno uničile Evropo. Pišemo o vladnem kadrovskem lomastenju po gospodarstvu, davkih v letu 2020 in komunistični moriji pred petinsedemdesetimi leti. Pogovarjali smo se s podpredsednikom državnega zbora Jožetom Tankom in publicistom Igorjem Kernelom. Z Demokracijo boste vedeli več!

 

Očitno bo tudi nova Evropska komisija pod vodstvom Ursule von der Leyen nadaljevala z migrantsko politiko po meri globalistov. To se pravi, da bo čim bolj zrahljala vse omejitve priseljevanja, tako da bodo našo celino preplavili migranti iz tretjega sveta. Po besedah novega komisarja za krizno upravljanje Janeza Lenarčiča bo usmeritev nove komisije še bolj radikalno globalistična, kot je bila usmeritev Junckerjeve. Lenarčič je tudi dejal, da se bo nova Evropska komisija po novem osredotočila na Afriko. »Afrika bo upravičeno ena glavnih prioritet te komisije. Je naša soseda in najbolj dinamična celina z vidika demografije. Prebivalstvo je tam najmlajše in narašča najhitreje,« je izjavil v intervjuju novopečeni slovenski evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič. Očitno bo recept za demografsko korekturo

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Letošnje tarče vladajoče politike

Lov na politično plenjenje in kadrovski cunami je odprt v številnih pomembnih in velikih podjetjih, ki so v državni lasti. Marjan Šarec in njegovi glavni kadroviki ne popuščajo, s svojo miniaturno stranko SAB si zobe lomi tudi Alenka Bratušek. Še najudobnejše jim je v SD, kjer so svoje položaje že zdavnaj pridobljene položaje tudi ohranjajo, v stranki DeSUS pa so se oprijeli dobičkov iz slovenskih državnih gozdov.

Afera Štromajer: potreben bo protest

Razvpito božično »voščilo« državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Štromajerja, doktoranda na FDV, še vedno odmeva tudi po zaslugi njegovega šefa in soimenjaka, ministra Jerneja Pikala, ki je zamižal na obe očesi. Kot je znano, je razvpito voščilo »umazanim živalim« naletelo na neodobravanje velikega dela slovenske javnosti. Ne glede na to, da je bil Štromajerjev namen drugačen – kot se je izgovarjal, je namigoval na film Sam doma, kjer se ta fraza v angleščini tudi pojavi –, se je očitno spozabil, da je v vlogi državnega sekretarja in da ima vsaka njegova javno zapisana in izrečena beseda veliko težo.

Intervjuja: Jože Tanko in Igor Kernel

Pogovarjali smo se s podpredsednikom Državnega zbora Republike Slovenije in poslancem Slovenske demokratske stranke Jožetom Tankom, ki je na nedavni slavnostni seji pred dnevom samostojnosti in enotnosti navdušil z govorom, v katerem je odlično analiziral slovensko tranzicijo in sedanje stanje v državi. O aktualnih civilizacijsko-kulturnih dogajanjih v Evropi in svetu pa smo se pogovarjali z Igorjem Kernelom, ki je med drugim napisal predgovor za knjigi Manifest za evropski preporod in Evropa narodov. Do nedavnega je bil predsednik Društva Slovenski staroverci.

Davki v letu 2020; katere so novosti

Z novim letom so začele veljati nekatere spremembe na davčnem področju, ki jih je vladajoča koalicija potrdila oktobra 2019. Spremenili so štiri zakone, ki se nanašajo na davke, vse pa velja od 1. januarja 2020. Bistvo tega je, da bodo spremembe pri plačah minimalne, najemnine bodo bolj obdavčene kot pred tem, zato najemniki lahko pričakujejo višje najemnine. Zvišali so tudi davek od prodaje premoženja, višji je davek na prejete dividende in obresti, povečuje se davčna obremenitev podjetij.

75 let po slovenskem najbolj tragičnem letu

Zakorakali smo v leto 2020. V tem letu bomo zagotovo še bolj deležni pompoznega borčevskega proslavljanja, saj mineva 75 let od konca druge svetovne vojne, in kakor oni to poimenujejo, »osvoboditve«. Dejansko pa tragedije, ki velja za eno največjih v slovenski zgodovini. Povojni poboji so bili del velikega revolucionarnega projekta, ki so ga začeli načrtovati že precej pred okupacijo. Jeseni 1941 so ga začeli izvajati, saj so se takrat začeli prvi partijski umori. Le malo pred tem je bila namreč ustanovljena komunistična VOS, ki je bila formalno del OF, dejansko pa jo je ustanovila Komunistična partija Slovenije.

Vse več prosilcev za azil prihaja iz Nemčije

»2019 je bilo dobro leto. ‘Kultura dobrodošlice’ je obrodila obilne sadove, bolj kot kadar koli prej. Od januarja do novembra lani je bilo za dojenčke, katerih starši so se priselili iz Sirije, Afganistana ali Afrike, vloženih 29.325 prošenj za azil,« piše nemški spletni portal achgut.com. Omenjeni nemški portal s sedežem v Berlinu tudi piše, da nobeden od teh otrok ni bil starejši od enega leta. »Vsi so bili rojeni v Nemčiji in so tu zaprosili za azil. Njihov delež v skupnem številu prosilcev za azil se je povečal za dva odstotka, z 19,9 odstotka v prejšnjem letu na zdajšnjih 22 odstotkov.«

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine