11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Okostnjaki iz omar Janeza Kocijančiča! Odgovorni za sodno farso Patria na sodišču! Balkanski sod smodnika in radikalni islam! Ana Zagožen: V njegovih očeh sem videla, da se mu dogaja krivica!

V novi reviji Demokracija pišemo o sporni poslovni preteklosti Janeza Kocijančiča, nekoč direktorja Adrie Airways, po novem pa glavnega operativca Kučanovega Foruma 21. Razkrivamo, da se bodo tožilci in sodniki, odgovorni za montirano politično sodno farso Patria, končno znašli na sodišču. Pišemo o balkanskem sodu smodnika in radikalnem islamu. Objavljamo intervju s hčerko pokojnega dr. Jožeta Zagožna Ano Zagožen.

 

Propad slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways sproža številna vprašanja o krivdi za neslaven konec letalske družbe, ki ima za seboj skoraj 60-letno tradicijo. V tej zgodbi je svoj levji delež pustil tudi Janez Kocijančič, eden najvidnejših predstavnikov tranzicijske levice. Janeza Kocijančiča slovenska javnost pozna v zadnjih letih predvsem po njegovi funkcionarski karieri v športnem svetu, saj je bil med drugim predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, prek te funkcije pa se je prebil tudi v Svet RTV Slovenija, kjer je bil kar nekaj let predsednik in neke vrste politkomisar. Sicer pa je znan kot nekdanji poslanec in nekdanji predsednik (ZL)SD ter eden najbližjih sodelavcev zadnjega šefa partije Milana Kučana, med letoma 1982 in 1993 pa je bil direktor Adrie Airways.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Odgovorni za sodno farso Patria pred sodnico

Slovensko sodstvo primerov, povezanih z zadevo Patria, nikakor ne konča. Ali zadevo zastarajo ali pa, ko pride na vrsto vprašanje odškodninske odgovornosti vpletenih v konstrukt, zadevo upočasnijo, saj se najbolj bojijo dneva, ko bo treba plačati zapitek. Po skoraj dveh letih zavlačevanja se bo 14. novembra 2019 le začela obravnava odškodninske tožbe prvaka SDS Janeza Janše zaradi krivičnega sojenja v zadevi Patria proti Republiki Sloveniji zoper takratno tožilko Branko Zobec Hrastar in sodnike Barbaro Klanjšek, Milana Štruklja, Vesno Žalik in Branka Maslešo. Primer bo vodila ljubljanska okrožna sodnica Metka Turk.

Kdo se skriva za sporno izjavo sodnikov?

Ob lovu na izjavo s podpisi sodnikov se sprašujem, od kdaj sodniki niso več neodvisni in so nenadoma avtonomni. Kdo je izjavo poslal Slovenski tiskovni agenciji (STA)? Je izjavo vsiljeval sam predsednik sodišča Marjan Pogačnik? Vse skupaj diši po goljufiji. Sodnik Zvjezdan Radonjić je nedavno govoril o pritiskih globoke države na njegovo sojenje. Pritiski nanj so se še povečali, ko je pred razglasitvijo sodbe dr. Milku Noviču javno priznal, da so nanj pritiskali v vodstvu sodišča in tožilstvo, da mora dr. Noviča obvezno obsoditi umora.

Intervjuja: Histro Zhangqin in Ana Zagožen

O informacijsko-komunikacijski tehnologiji (IKT) oziroma infrastrukturi in pametnih napravah smo se pogovarjali z generalnim direktorjem za Huawei Technologies Ljubljana Histrom Zhangqinom. Pogovarjali smo se tudi z ljubljansko mestno svetnico Ano Zagožen, ki je bila izvoljena na listi SDS. Je hči pokojnega dr. Jožeta Zagožna, ki je bil dolga leta vpliven član SDS.

Portal za preverjanje vrednosti nepremičnin

Slovenski nepremičninski trg cveti. Po podatkih Statističnega urada RS je v 2. četrtletju 2019 znašala skupna vrednost vseh prodanih stanovanjskih nepremičnin v Sloveniji 330 milijonov evrov, kar je največ po 2. četrtletju 2017, ko je bila skupna vrednost vseh prodaj 354 milijonov evrov. V poročilu o nepremičninskem trgu Geodetska uprava RS (GURS) ugotavlja, da so cene stanovanjskih nepremičnin kljub upadu prometa v letu 2018 še naprej rasle.

Balkanski sod smodnika in radikalni islam

Islam je pristal na Balkanu v 16. stoletju ob naskoku Otomanskega imperija na Evropo, ko je podjarmil precejšnja območja balkanskega polotoka. Muslimani na Balkanu so pretežno potomci kristjanov, pravoslavcev in katoličanov, ki so bili prisilno islamizirani. Ali pa so prestopili v islam zaradi različnih ugodnosti, ki so jim jih ponujale otomanske oblasti (nižji davki, dostopnost do državnih služb, dovoljenje za opravljanje različnih poklicev idr.).

Demografski eksperiment zgodovinskih dimenzij

Na Švedskem v kurikulumu brišejo »nepotrebno« zgodovino. Švedska postaj model uničevanja kulturne in zgodovinske dediščine. Za globaliste so znak rasizma celo geste in številke. Uničenje temeljev družbe je pogoj za »demografski eksperiment zgodovinskih razsežnosti«. Levo liberalna globalistična kabala, ki si na vse kriplje prizadeva uničiti zahodno civilizacijo in jo spremeniti v multikulturno utopično greznico, je v zadnjem času svoje delovanje prestavila v višje obrate.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine