5.7 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Koliko nas bo stala »ljubezen« med Šarcem in Jelinčičem v letu 2020? Sramotne komunistične obsodbe v primeru duhovnikov še vedno veljajo! Intervjuja: dr. Vasko Simoniti in Bojan Podkrajšek

V novi reviji Demokracija opozarjamo, da se predsednik vlade Marjan Šarec po novem ukvarja samo še z reševanjem razmajane koalicije, ki ji »štango« drži Zmago Jelinčič. V letošnjem letu tako diši po predčasnih volitvah. Pišemo o tem, kaj čaka slovensko gospodarstvo v prihodnje, in duhovnikih, ki so bili po drugi svetovni vojni po krivici obsojeni na komunističnih montiranih sodnih procesih in bi morali biti že zdavnaj sodno rehabilitirani. Objavljamo intervju z nekdanjim ministrom in zgodovinarjem dr. Vaskom Simonitijem. Z Demokracíjo boste vedeli več!

Leta 2020 bo Šarčeva koalicija na silo sestavljenih partnerjev doživela prvi pravi stik z resničnostjo. Do zdaj ni bilo treba. Delno so za to poskrbeli večinski mediji, ki so v tem mandatu presegli vse meje dobrega okusa v svoji sluzavi servilnosti do vlade. Delno je k temu pripomoglo tudi uspešno izvozno naravnano zasebno gospodarstvo, ki mu je kljub trudu vlade, da ga potepta, uspelo pridelati rekordni proračun.  

Celoten članek preberite v reviji Demokracija! 

 

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Kaj čaka slovensko gospodarstvo v letu 2020

Prihaja gospodarska ohladitev, vlada napoveduje več davkov in večji davčni primež, državni proračun je naravnan v deljenje bombončkov, razdrobljen, strukturno neuravnotežen in ni usmerjen v investicije, temveč v sprotno javno porabo. Država strukturno ni pripravljena na novo krizo. Za leto, v katerega smo vstopili, so napovedani manjši donosi gospodarskih družb in s tem tudi nižje dividende, del katerih se prelije v državni proračun. V podjetjih opozarjajo na naraščajoča politična in poslovna tveganja, hkrati se v podjetjih v državni lasti vrti kadrovski vrtiljak.

Intervjuja: dr. Vasko Simoniti in Bojan Podkrajšek

Pogovarjali smo se z zgodovinarjem, ministrom za kulturo v času prve Janševe vlade in predsednikom Odbora za kulturo pri Strokovnem svetu SDS dr. Vaskom Simonitijem. Pogovarjali smo se tudi s poslancem Slovenske demokratske stranke Bojanom Podkrajškom, ki ugotavlja, da ima vladna koalicija vsak dan manj glasov v državnem zboru, vlada pa je vse boj neenotna.

Sramotne komunistične obsodbe še vedno veljajo!

Desetega decembra 2019 je minilo 70 let od sprejetja Splošne deklaracije človekovih pravic. Ob tej priložnosti je skupina intelektualcev vložila na vrhovno državno tožilstvo zahtevo za varstvo zakonitosti za spremembo obsodilne kazenske sodbe. Gre za primere treh duhovnikov, ki so bili obsojeni kot sovražniki ljudstva.  

Tito, največji kupec kokaina v Peruju

 Dejstvo je, da nihče ne ve, kdo je. Njegovo ime je namreč skrivnost in niti ni znano, kako je videti. Znano je le, da uporablja vzdevek Tito, po jugoslovanskemu diktatorju Josipu Brozu Titu. Srbski vodja narkokartela naj bi bil močnejši celo od razvpitega El Chapa. Srbski narkokartel je postal eden največjih kupcev kokaina iz Peruja, saj je zbrisal s seznama glavnih lokacij za distribucijo te droge celo Mehiko in Ameriko, svoj trg pa preusmeril v Vzhodno Evropo.

Obsedenost radikalnega islama z idejo o prevladi

»V naravi islama je, da dominira in noče biti dominiran. Svoje zakone želi vsiliti vsem narodom in razširiti svojo oblast na ves svet.« Pri tem opozarja tudi na znano vodilo Muslimanske bratovščine, ki se glasi: »Alah je naš cilj. Prerok je naš voditelj. Koran je naš zakon. Džihad je naš način. Umreti na Alahovi poti je naš najvišji up.«

Leto 2019 v znamenju neredov in terorizma

Leto 2019 je za nami. Zagotovo nam bo ostalo v spominu po številnih incidentih, v katere so bili vpleteni migranti. To velja tudi za Slovenijo, kjer so migranti ugrabili starejšega Belokranjca, kradli pa so tudi avtomobile in marsikaterega tudi uničili.  Najhuje je to, da se je Šarčeva vlada ljudem, ki so zaradi migrantov doživljali težave − od kraj, vlomov, neredov, uničevanja do smetišč v gozdovih − ves čas posmehovala, notranji minister Boštjan Poklukar pa je zatrjeval, da je vse pod nadzorom. 

 

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

 

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

M. B.

Zadnje novice

Sorodne vsebine