0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: CIA o Titovih zločinskih rabotah! Jamnikova sprivatizirana pralnica; Spomin na osvoboditev Evrope izpod turškega jarma; Intervjuja: Vladimir Kolmanič in Alenka Jeraj

V novi reviji Demokracija na podlagi dokumentov razkrivamo, kako je ameriška CIA poročala o Títovem komunističnem režimu in njegovih zločinskih rabotah. Pišemo o napihnjenem Šarčevem proračunu, ki bo kmalu pristal na realnih tleh, in neverjetnem klientelizmu na Uradnem listu Republike Slovenije. Udeležíli smo se shoda v spomin na osvoboditev Dunaja pred islamskimi osvajalci. Objavljamo intervjuja z nekdanjim diplomatom Vladimirjem Kolmaničem in poslanko SDS Alenko Jeraj. Z Demokracijo boste vedeli več!

 

»Na Dolenjskem je med drugo svetovno vojno skoraj vsaka kmečka hiša imela člana slovenske domobranske straže. Ob koncu vojne so bili ti možje (prečrtano) vrnjeni, večino (približno 11.000) pa so umorili Titovi partizani,« piše v dokumentu CIA.

CIA spremljala dogajanje v Jugoslaviji

Nadaljujemo z razkrivanjem dokumentov ameriške Centralne obveščevalne agencije (Central Intelligence Agency, CIA). Prvi nosi naslov Protirežimska klima v Sloveniji z datumom 20. december 1955, drugi pa z datumom 21. junij 1949 razkriva Titove partijske celice in aktivnost informbiroja v Sloveniji. Že v prejšnji številki Demokracije smo lahko brali, da je CIA zaznala jugoslovansko-informbirojevski spor, ki je vplival tudi na dogajanje v Sloveniji, zdaj pa lahko celo beremo, da je bil »Tito v protirežimskih krogih sprejet za manjše zlo kot informbiro«.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Adria Airways v lasti sklada z lastniki iranskega izvora

Slovenski letalski prevoznik je bil vsa leta od ustanovitve slabo upravljan, utapljal se je v dolgovih in nelikvidnosti. Država ga je prvič sanirala že v letu 1992, nato še večkrat, dokler ga niso leta 2016 pod Cerarjevo vlado prodali investicijskemu skladu K4 Invest, ki je v lasti neznanih iranskih poslovnežev. V ozadju naj bi bili zdaj tudi ruski investitorji. Adria Airways, slovenski letalski prevoznik, ki je od leta 2016 v lasti nemške družbe AA International Aviation Holding oziroma posredno v pretežni lasti sklada 4K Investments, se že dlje časa sooča s finančnimi težavami.

Bo »rekordni proračun« kmalu soočen z realnostjo?

Šarčeva socialistična koalicija je v ponedeljek na Brdu pri Kranju zatrdila, da želijo s proračunsko porabo v prihodnjih dveh letih slediti fiskalnemu pravilu. Vprašanje pa je, ali se bodo tega držali, ko bodo znane najnovejše napovedi Umarja o gospodarski rasti. Zgornja meja izdatkov je določena, dokončno bo vlada proračunske dokumente potrdila po objavi najnovejših gospodarskih napovedi, je v ponedeljek dejal finančni minister Andrej Bertoncelj.

Je Uradni list res Jamnikova sprivatizirana pralnica?

Podjetje Uradni list prek prve nadzornice Irene Prijović obvladuje Borut Jamnik, nečak nekdanje podpredsednice SD Brede Pečan. Podjetje je tudi zlata jama za nekatere privilegirane posameznike, med njimi za odvetniško pisarno v lasti Maje Koršič Potočnik in Maje Prebil. Uradni list je »zaslovel« po tistem, ko je Irena Prijović, predsednica nadzornega sveta tega državnega podjetja, dvignila glas in javno oznanila, da na mesto direktorja že ne bo spustila Igorja Šoltesa.

Intervjuja: Vladimir Kolmanič in Alenka Jeraj

Z veleposlanikom v pokoju Vladimirjem Kolmaničem smo se pogovarjali o političnih in gospodarskih odnosih med Slovenijo in Združenimi državami Amerike, o slovenskih in ameriških medijih, predsedniku ZDA Donaldu Trumpu in njegovi ženi Melanii, prvi Slovenki, ki prebiva v Beli hiši. V pogovoru smo se dotaknili tudi ignorantskega odnosa Slovenije do rojakov, ki jim je uspelo v ZDA, beseda pa je nanesla tudi na ameriške volitve prihodnje leto. Pogovarjali smo se tudi s poslanko Slovenske demokratske stranke Alenko Jeraj. Vprašali smo jo, kako gleda na enoletno delovanje socialistične Šarčeve vlade, ki jo sestavljajo levičarske stranke LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS s podporo Levice.

Spomin na osvoboditev Evrope izpod turškega jarma

Minuli konec tedna smo se udeležili shoda Gedenkzug 2019 v spomin na osvoboditev Dunaja pred islamskimi osvajalci. Kakor vsaka prireditev, ki izkazuje domoljubje in spoštovanje evropske kulture, tudi sobotni shod ni minil brez nasilja levičarjev. Mesto Dunaj, oblegano z vpadi Turkov, je bilo 12. septembra v bitki za Kahlenberg 1683 končno osvobojeno. Predanost in požrtvovalnost osvoboditeljev Dunaja nista bili pomembni le za samo mesto, pač pa za celotno Evropo.

Gibanje sovraštva, razkroja in dvoličnosti

Feministično gibanje, ki se je pojavilo konec 19. stoletja kot gibanje, ki se zavzema za pravice žensk, kot sta bili pravica do glasovanja ali pravica do dedovanja, se je za časa svojega obstoja sprevrglo v nestrpno in agresivno orodje kulturnega marksizma, katerega cilj je uničenje tradicionalne družine in kohezivnosti zahodne družbe, ki je temeljila na njej. Feminizem je tako danes levičarsko gibanje, ki v večini primerov podpira tako množične migracije kot tudi različna gibanja LGBT , namesto preproste enakopravnosti spolov pa je glavni cilj feministk uničenje »patriarhata«.

Globalisti načrtujejo uničenje evropske civilizacije

Globalistična kabala uresničuje svoje načrte. Naši celini grozi povodenj, ki bo uničila našo civilizacijo. Petnajst ladij ob Afriki pobira migrante za prevoz v Evropo. Erdogan izsiljuje denar, potihoma pa dopušča migrantom prehod na ozemlje EU. Razmere na področju migracij se rapidno slabšajo iz tedna v teden, evropska politična elita pa trmoglavo miži in se dela, kot da se ne dogaja nič posebnega.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine