15.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Afera Iran-NLB: slovenski neokomunisti podpirajo terorizem! Janša: Šarčeva koalicija je politično truplo! Kako so komunisti navidezno »sestopili z oblasti«! Intervjuja: dr. Milan Zver in Lidija Ivanuša

V novi reviji Demokracija razkrivamo vlogo direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada Darka Muženiča pri pranju iranskega denarja v NLB in opozarjamo na škandalozno zavržene ovadbe zoper bančnike, ki so pri tem sodelovali. Citiramo predsednika SDS Janeza Janšo, ki pravi, da je vladajoča koalicija politično truplo, ki je odvisno od cenika Zmaga Jelinčiča. Objavljamo intervjuja z evropskim poslancem Milanom Zverom in novo poslanko Slovenske demokratske stranke Lidijo Ivanuša. Z Demokracíjo boste vedeli več!

 

Nedavni dogodki, povezani z napadi na ameriško veleposlaništvo v Iraku, ameriškim napadom na razvpitega iranskega generala Kasima Sulejmanija in s povračilnim iranskim napadom na ameriško bazo v Erbilu, so znova priklicali v spomin nekoliko pozabljeno afero IranNLBgate.

Levica v prid iranskega režima

Reakcija slovenskih režimskih medijev je bila namreč v prid iranskega režima, ki ga vodi Homeinijev naslednik ajatola Ali Hamenej. Lani je iranska teokratska elita zaznamovala 40. obletnico svojega prihoda na oblast z islamsko revolucijo. S tem se je nekdanja Perzija iz dokaj razvite in odprte države vrnila v islamski srednji vek, iranski režim pa je že vrsto let vpleten v številne teroristične akcije proti Zahodu, prav tako podpira organizacijo Hezbolah, ki velikokrat raketira civilne cilje v Izraelu. Seveda so za to tako kot za jedrsko proliferacijo kot razvoj bojnih strupov potrebna tudi izdatna finančna sredstva – del teh se je očitno natekel tudi iz pranja iranskega denarja v NLB v času vlade Boruta Pahorja, zdaj predsednika republike.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!                                                                                             

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Janša: Šarčeva koalicija je politično truplo!

Po novem letu se nadaljujejo spori znotraj vladajoče (leve) koalicije, ki je po umiku »nadkoalicijske« Levice v opozicijo močno oslabljena. Predsednik SDS Janez Janša je zato Šarčevo koalicijo označil za »klinično mrtvo« in »politično truplo«, ki je odvisno od »cenika Zmaga Jelinčiča«. V začetku novembra je zaradi spora o načinu ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja med vlado Marjana Šarca in njeno zunajkoalicijsko partnerico Levico dokončno počilo.

Kako so »naši« komunisti »sestopili z oblasti«

Potem ko je Zveza komunistov Slovenije decembra 1989 organizirala prelomen kongres, ki je dokončno uveljavil projekt »sestopa z oblasti«, je poskrbela za še eno stopničko v svojem »sestopanju«: delegacija ZKS je zapustila 14. kongres Zveze komunistov Jugoslavije. ZKS se je 22. in 23. decembra 1989 sešla na enajstem rednem kongresu, ki je bil v ljubljanskem Cankarjevem domu prav v času, ko je v Romuniji potekalo odstavljanje Ceauşescujevega režima…

Intervjuja: dr. Milan Zver in Lidija Ivanuša

S politologom, podpredsednikom Slovenske demokratske stranke in z evropskim poslancem Milanom Zverom smo se pogovarjali o živahnem in napetem dogajanju v Sloveniji, Evropi in svetu. Pogovarjali smo se tudi z novo poslanko SDS Lidijo Ivanuša. Konec lanskega leta je zaradi nenačelnosti in brezsramnega političnega trgovanja predsednika SNS Zmaga Jelinčiča izstopila iz poslanske skupine SNS in se pridružila poslanski skupini SDS.

Slovenski vojaki na tujih misijah – čedalje manj jih je

V mednarodnih operacijah in na misijah je čedalje manj slovenskih vojakov. Ob koncu leta 2019 jih je bilo v tujini 339, tretjina manj kot pred enajstimi leti. S tem ko je Slovenija pred dnevi iz Iraka potegnila pet vojakov (šesti, inštruktor, je ostal), smo se pred javnostjo osmešili. Umik je bil namreč na meji med komedijo in tragikomedijo, Slovenija je svetu sporočila svojo neodločenost in neodgovornost.

Islamizacija kot izziv ali usoda Zahodne Evrope?

Iz širše znanih razlogov (staranje in izumiranje evropskih narodov, potreba po tuji delovni sili, odvisnost evropskega gospodarstva od arabske nafte in kapitala, eksplozija rodnosti v muslimanskem svetu v preteklih desetletjih idr.) je v teku neustavljiv proces postopne islamizacije Zahodne Evrope. Pri tem smo priča pospešenemu uvozu manjkajočih delavcev iz edinega sosednega, muslimanskega bazena s presežkom delovne sile.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine