11.4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

V novi Demokraciji: skrivnosti slovenske narko-scene – kako zdravo je v resnici uživanje kokaina? Nekompatibilnost afriških migrantov z evropsko družbo; intervju: Janez Šušteršič

V novi Demokraciji razgaljamo skrivnosti slovenske narko-scene, značilnosti posameznih drog, še zlasti pa kokaina, ki velja za drogo višjih slojev. Razkrivamo, kako nekompatibilni so afriški migranti z evropsko postindustrijsko družbo. V velikem intervjuju je nekdanji finančni minister dr. Janez Šušteršič v šali predlagal, da bi lahko novi finančni minister Šarčeve vlade postal kar Luka Mesec. Razgaljamo tudi vse dosedanje »uspehe« Šarčeve vlade.

 

Po podatkih Evropskega poročila o drogah 2019, ki ga je v Bruslju objavil Evropski center za spremljanje drog in zasvojenost z drogami, je v Evropi čedalje več kokaina, med prebivalci Slovenije, predvsem med mladimi, pa je najbolj razširjena droga konoplja.

Poglejmo najprej, kaj je ugotovil Nacionalni inštitut za javno zdravje za leto 2018. Ta pravi, da je konopljo že kdaj v življenju poskusila skoraj polovica 17-letnikov, skoraj 4 odstotke njih pa je poročalo o redni uporabi konoplje. Za leto 2017 pa je bilo med dijaki, ki se udeležujejo maturantskih izletov, ugotovljeno, da jih je konopljo poskusilo kdaj v življenju kar 64,4 odstotka. V letu 2017 je bilo v Sloveniji kar 47 smrti, neposredno povezanih z uporabo prepovedanih drog, večina smrti pa se zgodi v domačem okolju (NIJZ).

Več si lahko preberete v novi Demokraciji!

V novi Demokraciji lahko še preberete:

Od poletja do poletja: »uspehi« Šarčeve vlade

Si lahko mislite, da je že skoraj leto dni, odkar je Marjan Šarec povedal, da ne razmišlja o koaliciji z SDS, saj si želi novih obrazov v politiki (ker stari so že bojda pokazali vse, kar znajo), potem pa je te pogumne besede udejanjil s sklenitvijo koalicijske pogodbe s prejšnjo Cerarjevo vlado z dodatkom Stranke Alenke Bratušek in nadkoalicijske Levice. Novi politični vzorci se očitno začnejo s starimi.

Janez Janša: »Ne sedimo doma, tako kot levičarji, in čakamo na subvencije ter socialo.«

V petek pozno popoldne so v okviru 24. poletnega tabora SDS in gorniškega kluba dr. Henrika Tume najbolj pogumni člani, članice in simpatizerji stranke skupaj s predsednikom Janezom Janšo osvojili vrh očaka Triglava. Pohod na streho Slovenije je bil sicer načrtovan za zgodnjo sobotno uro, a so se zaradi grožnje slabega vremena iz doline Zadnjice mimo koče na Doliču odpravili direktno na vrh in tako v enem dnevu premagali kar 2200 metrov višinske razlike.

Intervjuja: Janez Šušteršič in Vladimira Cokoja

Dr. Janez Šušteršič je bil minister za finance v drugi vladi Janeza Janše, pred tem pa dolgoletni direktor Urada RS za makroekonomske analize in razvoj. Zdaj je zaposlen v zasebnem podjetju RE-FORMA, d.o.o., ki se ukvarja z raziskovalno in razvojno dejavnostjo na področju družboslovja in humanistike in katerega solastnik je skupaj s soprogo. Podjetje prihodke v največji meri pridobiva z opravljanjem storitev v državah predpristopnicah EU. Vladimira Cokoja je rojena v Mariboru. Je ekonomistka in specialistka poslovne ekonomije. Končala je srednjo ekonomsko šolo in študij nadaljevala na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, leta 2007 pa je po dveletnem dodatnem študiju pridobila še mednarodno diplomo in mednarodni certifikat CIPFE.

Nasilje migrantov Göteborg spreminja v pekel

Švedsko mesto Göteborg se utaplja v kriminalu in nasilju. Skupine mladih migrantov so zaradi pasivnosti policije vse bolj predrzne. Dva zabodli v središču mesta. Domačini vse bolj ostajajo za domačimi zidovi, še posebno potem, ko pade mrak. Migrantoljubci evropsko javnost vsakodnevno bombardirajo z zagotovili, da so množične migracije iz držav tretjega sveta blagodejne za evropsko družbo. Prišleki iz teh dežel naj bi nas obogatili, pomladili našo celino in pripomogli k njenemu napredku in blaginji.

Ksenofobija ali upravičena zaskrbljenost pred tujci?

V zadnjem času levičarji skoraj histerično svarijo pred rasizmom, ksenofobijo in popolnoma nestrokovno razglašajo vse, ki ne sprejemajo njihovega sprevrženega kalupa politične korektnosti, za fašiste. Zato bomo pojasnili razliko med ksenofobijo in upravičeno zaskrbljenostjo pred tujci in tujim, ki v zadnjem času intenzivno vdira v Evropo in kar zaslepljeni pripadniki levice apriorno in nekritično sprejemajo z odprtimi rokami. Ksenofobija je sociološki izraz, ki označuje strah pred tujci in vsem, kar je tuje. Gre za fobijo oz. nerazumen in pretiran strah, ki pa je ne gre enačiti z rasizmom, saj rasist zavrača ljudi drugih ras, medtem ko tujce iste rase, kot je sam, sprejema. Ksenofob se zaveda svojega strahu in se obnaša neracionalno.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine