16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

V novi Demokraciji: SDS v anketah znova vodi pred LMŠ

Po zadnji javnomnenjski anketi Parsifala SC in FUDŠ Slovenska demokratska stranka vodi pred Listo Marjana Šarca. Kot kaže anketa, vlado podpira manj kot polovica vprašanih. Številne afere škodujejo tako LMŠ kot vladi.

 

Agencija Parsifal je v sodelovanju s Fakulteto za uporabne družbene študije v Novi Gorici za televizijo NOVA24TV med 2. in 5. decembrom 2019 izvedla anketo o priljubljenosti parlamentarnih strank in podpori vladi.

Struktura anketirancev

V telefonsko raziskavo je bilo zajetih 706 anketirancev, od tega 51,8 odstotka žensk. Pri mešani metodologiji (telefon in splet) je bilo zajetih 906 anketirancev, od tega prav tako 51,8 odstotka žensk. Njihova povprečna starost je bila 52,3 leta, standardni odklon pa 16,9 leta. Največ anketirancev je bilo iz najstarejše starostne skupine (43,2 odstotka), nekoliko manj je bila zastopana srednja starostna skupina (36,2 odstotka) in najmanj najmlajša starostna skupina (20,5 odstotka). Največ anketirancev je bilo z dokončano srednjo šolo (34,3 odstotka), sledili so tisti z dokončano višjo in visoko izobrazbo ali več (26,5 odstotka), 22,7 odstotka anketirancev je imelo poklicno šolo in 16,4 odstotka anketirancev dokončano ali nedokončano osnovno šolo. V nadaljevanju objavljamo podatke, ki so posledica mešane metodologije, se pravi telefona in spleta.

Več si lahko preberete v novi Demokraciji!

Zadnje novice

Sorodne vsebine