6.4 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

V novi Demokraciji preberite: Laži Roberta Goloba: »Laže, kot pes teče«

Piše: Vida Kocjan

Predsednik vlade Robert Golob, ki je tudi predsednik instantne kvazistranke Gibanje Svoboda, je prejšnji torek v evropskem parlamentu v Bruslju celotno Evropsko unijo zavajal s svojo podobo uspešnega podjetnika, zamolčal pa je resnico. Še dobro, da je te laži govoril pred praktično prazno dvorano.

»V evropskem parlamentu še nisem poslušala nobenega predsednika vlade, ki bi se tako hvalil na osebni ravni. To ni bil državniški govor politika evropskega formata,«  je Golobov govor v evropskem parlamentu komentirala evropska poslanka Romana Tomc. Golob se je namreč pohvalil, kako naj bi bil sam iz nič ustanovil podjetje, ki je danes vredno tri milijarde evrov, pri tem pa je seveda zamolčal, da ima s tem v mislih monopolno podjetje GEN-I v državni lasti, ki ga ne bi bilo brez politične podpore.  Prav to podjetje je po dampinških cenah prodajalo električno energijo (in jo še) iz državne Jedrske elektrarne v Krškem.

Vinko Gorenak, nekdanji državni sekretar v kabinetu prejšnjega predsednika vlade Janeza Janše, je ob tem opozoril, da je bilo v dvorani evropskega parlamenta več Golobovih sodelavcev kot poslancev, ki bi jih njegov govor zanimal. To pa ne pomeni, da je lahko lagal. Dejal je namreč, da je v politiko vstopil, ker mu na čelu družbe GEN-I mandata niso podaljšali, še več, iz nič naj bi bil ustanovil družbo GEN-I, kar je preverljiva laž, pravi Gorenak.

To pa ni bila edina laž Roberta Goloba, ki neresnico pogosto govori tudi v Sloveniji.

Celoten članek si lahko preberete v novi številki tednika Demokracija!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine