17.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

V novi Demokraciji: Okrutne razsežnosti udbovskih umorov; politično ozadje dviga plačila za zdravstveno zavarovanje; intervjuja: Janko Urbanc in Marko Jesenšek

V novi Demokraciji odkrivamo podrobnosti krutih udbovskih umorov ter kdo so znani morilci, ki so za potrebe Udbe pobijali celo otroke. Razkrivamo, kje se skrivajo razlogi za nedavni dvig stroškov za zdravstveno zavarovanje, prav tako razkrivamo, kako režimski mediji loščijo podobo razvpitega mariborskega župana Saše Arsenoviča, pa tudi kako se ilegalne migracije vse bolj razraščajo v organizirano invazijo, ki je dosegla vrhunec s skupino 200 ilegalnih migrantov v eni sami skupini, ki je taborila na območju Ilirske Bistrice.

 

Rosmarie bi bila čez nekaj dni stara 56 let. Kot katoličanka bi bila najbrž poročena, imela bi otroke, mogoče že vnuke. A tega ni dočakala. Leta 1972 ji je plačani morilec prestrelil možgane. To je zgodba o hladnokrvnih morilcih Udbe in njihovih okrutnih gospodarjih v zvezi komunistov.

Tistega poletnega dne je Rosemarie mirno sanjala na zadnjem sedežu avtomobila. Udbin plačani morilec je maloprej s streloma iz pištole z dušilcem umoril očeta Stjepana in mater Tatjano. Avtomobil je zapeljal v obcestni jarek, moški je prislonil orožje še k otroški glavici in sprožil. Takrat 9-letni deklici je prestrelil možgane, bila je v trenutku mrtva. Strelec je poklical v Beograd in na sedež zvezne Udbe javil, da je naloga opravljena. Nato je izginil neznano kam.

Več si lahko preberete v novi Demokraciji!

V Demokraciji si lahko še preberete:

Nova oblačila mariborskega »cesarja«

Lansko ustoličenje Saše Arsenoviča na funkcijo mariborskega župana je očitno že prineslo streznitev. Ne samo višje cene storitev, ki jih plačujejo občani, ampak tudi vse več njegovih službenih potovanj je pripomoglo k temu, da nekateri že obžalujejo, da so ga podprli.

Dvig zavarovalnih premij – posledica nesposobnih vlad

Nesprejemljivo: vladajoči so skrajševanje čakalnih dob prevalili tudi na dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Za dvig premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za skoraj četrtino v zadnjih dveh letih se lahko zahvalimo le vladi, ki težav v zdravstvu ne rešuje, pač pa jih prenaša na pleča vseh državljanov.

Na Taboru SDS več kot tri tisoč ljudi

»Čas, ki je pred nami, je čas tlakovanja poti za našo deseto zmago,« je minulo soboto na 24. Taboru SDS v Bovcu dejal predsednik stranke Janez Janša. Travnik na letališču v Bovcu, kjer se je s srečanjem odborov začel poletni Tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume, je bil skoraj premajhen za vse. Prišlo je namreč več kot 3.000 članic in članov SDS ter simpatizerjev največje slovenske politične stranke.

Ilegalne migracije prehajajo v invazijo

Ilegalne migracije prehajajo v invazijo. V okolici Ilirske Bistrice se je gibalo okoli dvesto migrantov. Razblinila so se zatrjevanja premierja in notranjega ministra o zavarovani meji. Ilegalci vse pogosteje potujejo s pomočjo dobro organiziranih prevoznikov.

Patologija lažnega humanizma: migranti, volkovi in medvedi

Soočeni smo z množično motnjo osebnosti. Pri številnih ljudeh ni več vrednotne lestvice, ki je bila tisočletja značilnost normalnih ljudi z zdravo osebnostjo in pametjo. Nova lestvica vrednot je deviantna in pelje na pot, na koncu katere samoohranitev človeka ni več mogoča.

Intervjuja: dr. Janko Urbanc in dr. Marko Jesenšek

Pogovarjali smo se z dr. Jankom Urbancem, ki je strokovnjak za hidrogeologijo, kemijsko sestavo in zavarovanje podzemnih vod. V zadnjem času smo bili namreč v naši državi priča številnim primerom, kjer se je govorilo o možnosti potencialnega onesnaženja podzemne vode oziroma podtalnice. Ob bližajoči se stoti obletnici združitve Prekmurja z matično domovino pa smo se pogovarjali z jezikoslovcem dr. Markom Jesenškom, ki je zaposlen na mariborski univerzi.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine