12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Tranzicijska omrežja želijo z denarjem zvabiti še enega poslanca SMC: Nekdanjega nogometaša Gregorja Židana!

Potem, ko se osrednji mediji počutijo, kot da so zadeli glavni zadetek na loteriji, ko je Jani Möderndorfer iz SMC prestopil v LMŠ, se zdaj pojavljajo še navijaški pristopi, da bi stranko SMC zamenjal tudi poslanec Gregor Židan. Za njegov prestop naj bi iz ozadja močno lobiral pravnomočno obsojeni medijski tajkun Martin Odlazek.

Očitno je, da je želja tranzicijskih neformalnih mrež, da bi iz SMC na opozicijsko stran prestopil tudi poslanec Gregor Židan, ki je bil, sicer kot nadomestni poslanec, izvoljen v Mariboru. Rušenje SMC se tako s pomočjo tranzicijskega kapitala nadaljuje.

Kot smo izvedeli, za prestop Gregorja Židana še posebej vneto lobira Martin Odlazek, kar pa ni presenečenje, saj ima v lasti športno revijo Ekipa, kjer je urednik Goran Obrez. Ob tem nikakor ni zanemarljivo dejstvo, da je poslanec Židan nekdanji nogometaš, ki so mu svoj čas posvečali veliko prostora na straneh športnega dnevnika. Tako so ga kovali v zvezde kot legendo Olimpije in Maribora, pa tudi kot nogometaša hrvaškega velikana Dinama, oktobra 2018, ko je bil že poslanec, pa je v Ekipi razkril ozadje afere s stavami, v kateri se je pojavilo tudi njegovo ime. Čeprav nedolžen je plačal visoko ceno, saj so ga nagnali iz reprezentance, kjer je moral zapustiti mesto pomočnika. “Nikoli več nisem prišel zraven, čeprav so vsi vedeli, kaj se je res zgodilo,” je dejal. No, morda pa je usoda imela zanj drugačne načrte, saj je pristal v Državnem zboru kot nadomestni poslanec. V poslanskih klopeh je namreč zamenjal Zdravka Počivalška, ki je postal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Odlazek močno vpleten v slovenski politiki
Po naših informacijah se z nakupom poslanca SMC Židana za prestop intenzivno ukvarja prav Odlazek. Prav tako pa Odlazek, ki je dober znanec poslanca Matjaža Hana, že dlje časa lobira, da bi njegovega osebnega prijatelja Tomaža Vesela, predsednikom Računskega sodišča, ponudil kot novi obraz in ga spravil na oblast. Da se Vesel in Odlazek poznata, so nam potrdili celo iz Računskega sodišča: “Poznanstvo predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela in gospoda Odlazka izvira iz njunega življenja na podeželju v Šentvidu pri Stični, kjer sta oba preživela vrsto let.” Da je prav Vesel novi zlati deček globoke države, smo razkrili že v članku v katerem razkrivamo informacije s političnega podzemlja, da je s Šarcem konec.

Barbara Majdič/Nova24TV

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine