18.4 C
Ljubljana
sobota, 24 julija, 2021

Toplotna črpalka pod vašo streho

Ogrevalne toplotne črpalke predstavljajo varčen in okolju prijazen način ogrevanja, saj za svoje delovanje izkoriščajo obnovljive vire energije, kot so zrak, zemlja ali voda in tako predstavljajo ekološki in energetsko učinkovit način ogrevanja prostorov. Ker večina njihove ogrevalne energije prihaja iz okolja, za svoje delovanje porabijo kar do trikrat manj energije v primerjavi z nekaterimi drugimi načini ogrevanja, posledično pa se znatno zmanjšajo tudi emisije ogljikovega dioksida.

Ogrevanje doma s toplotno črpalko je odlična dolgoročna investicija, saj kar do 80 % energije za svoje delovanje črpa iz okolja, posledično pa so manjši tudi izpusti ogljikovega dioksida v okolje, kar pomeni, da toplotne črpalke predstavljajo enega najprijaznejših načinov ogrevanja za okolje.

V Petrolu lahko najdete različne vrste toplotnih črpalk ter izberete za vas pravo glede na potrebe vaše hiše, okolice ter načina bivanja, saj slednje vpliva na to, koliko časa preživite doma in kakšne so vaše potrebe po ogrevanju. Razlikujejo se predvsem po svoji moči, zato so primerne za ogrevanje vseh vrst prostorov. V kolikor ima vaša hiša dobro izolacijo bo zadostovala toplotna črpalka z manjšo močjo, za slabše izolirane prostore pa obstajajo tudi močnejše toplotne črpalke, ki bodo še tako hladen prostor ogrele na prijetno temperaturo.

 

Prednosti, ki jih boste pridobili, če se boste odločili za ogrevanje z uporabno ogrevalnih toplotnih črpalk:

  • Ogrevalne toplotne črpalke so naložba v prihodnosti. Kljub nekoliko višjim začetnim stroškom se investicija vanje povrne v nekaj letih, saj zagotavljajo velike prihranke pri stroških ogrevanja.
  • So okolju prijazne.
  • Delujejo tiho.
  • Zavzamejo malo prostora.
  • So enostavne za uporabo, saj s celotnim sistemo lahko upravljate daljinsko.

Ogrevanje doma s pomočjo obnovljivih virov

Petrolovi svetovalci so tudi družini Petrič predstavili aktualno akcijsko ponudbo, ki ob hkratnem nakupu katerekoli toplotne črpalke nudi tudi klimatsko napravo LG iz akcijske ponudbe že za en evro. To akcijo so izkoristili tudi Petričevi, saj traja le do 31.1.2019, in se odločili za nakup ogrevalne toplotne črpalke Daikin Altherma, ki so jo z ugodnim Petrol financiranjem brez pologa, brez obresti, do pet let dobili že za 121 € na mesec, hkrati pa so v okviru ponudbe Toplotna črpalka pod vašo streho kupili tudi klimatsko napravo. Za izbiro je družino prepričalo tudi dejstvo, da ogrevalna toplotna črpalka Daikin Altherma za delovanje uporablja okolju prijazno hladilno sredstvo R32 in tako zagotavlja zmanjšan vpliv na globalno segrevanje. Energetski svetovalci so jim s svojim strokovnim znanjem pomagali, da je družina Petrič pridobila nepovratne finančne spodbude Eko sklada in tako opravila še ugodnejši nakup.

Nepovratna sredstva Eko sklada

Ob nakupu toplotne črpalke vam v Petrolu pomagajo tudi pri pridobitvi nepovratnih sredstev Eko sklada. Za novogradnjo boste tako lahko dobili sredstva v višini 20 % investicije oz. ne več kot 1000 €, v kolikor pa ste se odločili za menjavo stare kurilne naprave s toplotno črpalko, pa lahko pridobite nepovratna sredstva v višini do 2500 €.

Toplotne črpalke: energetsko učinkovit in okolju prijazen način ogrevanja

Ogrevalna toplotna črpalka je družini Petrič omogočila, da je njihov dom energetsko učinkovit. Ker njihova toplotna črpalka za svoje delovanje kar do 80 % potrebne energije črpa iz okolja (zrak), 20 % pa iz električnega omrežja. Petričem to dejstvo pride še kako prav, saj imajo v svojem domu nameščeno tudi Petrolovo sončno elektrarno, kar jim v kombinaciji s toplotno črpalko omogoča, da svoj dom ogrevajo skoraj brezplačno, s pomočjo obnovljivih virov. Toplotna črpalka pa jih greje tudi takrat, ko zunaj pritisne hud mraz, saj omogoča varčno ogrevanje tudi do -28 stopinj zunanje temperature. Toplotno črpalko je možno priklopiti na kateri koli sistem ogrevanja oziroma preurediti obstoječi ogrevalni sistem.

Z ugodnim Petrol financiranjem do udobja in brezskrbnosti

 

Akcijska ponudba Toplotna črpalka pod vašo streho vam do 31.1.2019 nudi:

  • Ob hkratnem nakupu katere koli ogrevalne toplotne črpalke dobite klimatsko narpavo LG že za en evro
  • Ugodno Petrol financiranje brez pologa, brez obresti, do pet

Tudi vi izkoristite priložnost in si ob hkratnem nakupu katerekoli ogrevalne toplotne črpalke iz Petrol ponudbe z ugodnim Petrol financiranjem brez pologa, brez obresti, do pet let zagotovite klimatsko napravo LG že za en evro, pri tem pa vam v Petrolu nudijo tudi akcijsko ceno dobave Petrol Elektrike. Ponudba vključuje energetsko svetovanje, dostavo, dobavo in osnovno montažo, hkrati pa vam nudijo tudi možnost pridobitve nepovratnih sredstev Eko sklada ter ugodno zavarovanje za izdelek. V Petrolu jamčijo za kakovost izdelka z zagotovljeno garancijo. Obiščite www.petrol.si/otc, Energetski center Petrol v ljubljanskem BTC Hala 3, ali pa pokličite na brezplačno številko 080 22 34. Akcija velja le do 31.1.2019!

Kaj pravijo zadovoljni kupci?

Jožef Cvelfar, kupec ogrevalne toplotne črpalke:

“Za toplotno črpalko smo se odločili kot štiričlanska družina, saj je bil naš glavni namen, da privarčujemo z energijo. Prej smo svoj dom ogrevali z drugimi energenti, vendar še nikdar nismo bili tako zadovoljni kot sedaj s toplotno črpalko, ki nam omogoča, da privarčujemo pri času, delu in denarju. Poslovanje s Petrolom je bilo zelo korektno, natančno in dosledno, kar zelo cenim.”

Branko Ducman, lastnik Petrolove sončne elektrarne in toplotne črpalke:

“Zelo sem bil zadovoljen s celovito rešitvijo, ki mi jo je nudil Petrol ob nakupu sončne elektrarne in toplotne črpalke. Poskrbeli so za čisto vse, od svetovanja, dostave, montaže in zagona. Z delovanjem toplotne črpalke sem zelo zadovoljen, saj ta nemoteno deluje tudi takrat, ko zunaj pritisne hud mraz.”

 PREBERI VEČ

Promocijski članek

Zadnje novice

Sorodne vsebine