1.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Tomaž Štih: Robert Golob ima podobne diktatorske vzgibe kot Milošević in Putin

Piše: Gal Kovač (Nova24tv)

“Miloševič, Golob in Putin imajo primerljiv diktatorski instinkt. Razlika je, da sta Miloševič in Putin okoli sebe zgradila brezobzirne javnosektorske oligarhe, Golob pa je eden izmed njih. Hkrati Miloševič nikoli ni imel toliko moči, kot je imata Golob in Putin,” je na spletu zapisal Libertarec alias profil Tomaža Štiha, ustanovnega člana nekdanje Državljanske liste in člana kabineta ministra za finance Janeza Šušteršiča. Danes je širši javnosti znan kot politični komentator, njegov zadnji zapis pa je naravnost srhljiv. Sloveniji se po njegovi oceni ne piše nič dobrega.

Po njegovi oceni se je po volilnem maratonu (parlamentarne, predsedniške in lokalne volitve, sedaj pa še referendumi) v Sloveniji oblikovala oblastna klika, ki je povsem izničila sistem zavor in ravnovesij v Sloveniji. “Predsedniške funkcije tako rekoč več ni, vsa moč je koncentrirana pri diktatorju. Do vlade kritični mediji bodo preživeli do spomladi,” zapiše na Twitterju.

Po njegovem mnenju bo situacija v medijskem prostoru progresivno slabša. “Spomladi bo medijski prostor implodiral in v 99 odstotkih uredništev bodo sedeli diktatorjevi lakaji. Tako ne bo več četrte veje oblasti. Ustavno sodišče je 7:2 komunistično in je defacto izničilo pisano izjavo oz. si jo sproti izmišlja za potrebe diktatorja in režima,” je oster na Twitterju.

 

Brisanje meja med vejami oblasti

Štih je v zapisu posebej kritičen do odnosa, ki ga ima zakonodajna veja oblasti z izvršno oblastjo. “Ločitve med zakonodajno in izvršno vejo ni, šefica zakonodajne veje je namerno histerična in nestabilna oseba, ki občasno greje posteljo diktatorju. Represivni aparat, tj. policija se povezuje z digitalizacijo, da bi učinkoviteje preganjali disidentska razmišljanja po internetu,” se bere zapis.

Ob koncu zapisa se obregne še ob zadnjo izjavo za javnost nemške ambasade, kjer so “okarali” včerajšnjo izjavo poslanca SDS Branka Grimsa, da je Slovenija vse bolj podobna Nemčiji leta 1933. Štih je glede tega jasen. Nemška ambasada ne ve, kaj govori. “Slovenija 2023 bo pretresljivo spominjala na Nemčijo 1933. Vsi manjši opozicijski mediji so tudi že oblegani. Enim diktator pošilja inšpekcije. Drugim zapira urednike. Tretjim uprizarja montirane parlamentarne preiskave,” pojasni in doda, da bo Slovenija v letu 2023 socialistična oligarhija, ki bo bolj kot na demokratično republiko spominjala na rusko družbeno organizacijo, v zunanjih zadevah pa se bo povezovala s proruskimi krogi v Nemčiji.

Quo vadis, Slovenija?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine