9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

To morate videti, da boste vedeli, zakaj je naša država raj za migrante: bančni izpisek migranta v Sloveniji

Medtem, ko večina slovenskih državljanov, zaposlenih ali že upokojenih, mesečno preračunava, kako bo preživelo mesec, takšnih skrbi migranti azilanti nimajo. Iz bančnega izpiska, ki ga objavljamo, je razvidno, da je migrant na račun prejel kar 1.248,56 evra denarne in socialne podpore, od tega kar 876 evrov za nastanitev na zasebnem naslovu. Zato ni čudno, da Slovenija za migrante postaja pravi raj oziroma, kot navajajo, njihov azil.


Azilanti, ki prebivajo v Sloveniji, prejemajo visoke socialne pomoči. Upravičeni so do socialne pomoči, pokrivanja stroškov prebivanja, denarnega nadomestila za zasebno nastanitev, zdravstvenega in socialnega varstva, otroških dodatkov, izobraževanja, pomoči pri vključevanju v okolje in podobno.

Kako in koliko je teh prihodkov, zelo nazorno pokaže bančni izpisek enega od azilantov. Podatki so sicer za april 2017, vendar so zneski danes še višji.

Iz bančnega izpiska je nadalje razvidno, da je migrant priliv na računu skoraj v celoti dvignil na bankomatu. Da sproti dviguje denar, pa je razvidno tudi iz predhodnega stanja na računu.

Podatki kažejo, da je migrant azilant med 20. in 24. aprilom 2017 prejel kar 1.248,56 evra denarne in socialne podpore.

Če plačila razčlenimo, ugotovimo, da je tujec prejel denarno socialno pomoč, ki je takrat znašala 292,56 evra. To so nato dvignili na 392,75 evra in potem še na 402,18 evra, kolikor je osnovni znesek minimalnega dohodka, velja pa za prvo odraslo osebo ali samsko osebo. Razponi denarne pomoči so trenutno sicer vse do 607,29 evra (odvisno od statusa prejemnika).

V konkretnem primeru je ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti migrantu azilantu nakazalo še 80 evrov socialne podpore.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine