24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

To je resnični razlog zakaj STA vladi ne izroči zahtevane dokumentacije

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Novinar Slovenske tiskovne agencije je končno razkril, zakaj direktor Bojan Veselinovič ni želel izročiti dokumentacije Ukomu – ne za to, ker bi bile zakonske ovire, kot se je direktor ves čas izgovarjal, ampak – ker so se bali, da bi ta dokumentacija prišla v javnost. Kaj torej v resnici skrivajo?” se je direktor UKOM-a Uroš Urbanija odzval na izjavo novinarja STA Mihaela Šuštaršiča, ki sicer slovi po svojih prostaških izpadih. 

“Med STA, njenimi zaposlenimi in vlado ter Ukomom na drugi strani se nikoli ni razvilo zaupanje, ki je nujno za razrešitev situacije. Nikoli ni šlo za skrivanje podatkov, ampak za nezaupanje, da bi Urbanija, ki ga žene želja po maščevanju nekdanjemu šefu, te podatke zlorabil in bi se znašli v javnosti za potrebe političnega obračunavanja z zaposlenimi,”  je za Delo povedal novinar STA Mihael Šuštaršič.

Znano je, da je direktor Ukoma Uroš Urbanija nedavno na Twitterju čestital svoji novinarski kolegici, ki jo je Sindikat novinarjev izvolil za predsednico. Skupščina sindikata se je sicer jasno pozicionirala, ko je pozvala vlado, naj nemudoma izpolni svoje finančne obveznosti, poleg tega pa je vlado tudi opozorila, naj preneha s finančnim izsiljevanjem potiskati RTV v prekomerno in pod zakonsko raven določeno krčenje njenih dejavnosti.

 

Na iskreno čestitko pa se je z osebnim napadom odzval novinar STA Šuštaršič, ki Urbaniji ni namenil ravno lepih besed. A menda je bil novinar Šuštaršič v preteklosti znan tudi po še bolj grobih napadih, tako da jo je Urbanija še dobro odnesel. Na Twitterju se je izprsil s svojim zbornim jezikom: “Pezde ji danes čestita, jutri ji bo zrihtal, da bo brez službe. Hkrati jo vseskozi zmerja, da je del fake news.” Gre tudi za novinarja, ki naj bi prav tako neizmerno sovražil nekdanjega odgovornega urednika STA Boruta Meška ter z njim želel celo fizično obračunati.

 

 

Fizično pa naj bi grozil tudi namestniku direktorice Robertu Gorniku. Šuštaršič je bil v študentskih časih aktivist Mladega foruma, pomladka Socialnih demokratov, kar naj bi mu pomagalo pri obračunih znotraj Slovenske tiskovne agencije, tako se je bojda hvalil sam. Šuštaršičevi primitivni izbruhi usmerjeni proti Urbaniji pa se niso zaključili z zgornjim tvitom: “Pezde lažnivi, vsi državljani STA ne financirajo že tri mesece. Zaradi tebe! Medtem te pa jaz še vedno polno plačujem, čeprav nisi sposoben čuvati niti ovc, glede na to, da se tvoje komunikacijske “sposobnosti” kažejo v 4000+ svežih grobovih.” Šuštaršičeve zadnje medijske objave pa gre razumeti tudi kot posledico popuščanja živcev, ki so (glede na njegove huliganske izpade iz preteklosti) že tako ali tako bolj rahle sorte.

Veselinovič tudi v drugo pogorel pred sodiščem

Njegovi prostaški izbruhi so bili kasneje izbrisani, on pa še vedno ostaja zaposlen na STA, kot da se ne bi nič zgodilo. S svežim porazom Veselinoviča na sodišču se namreč Šuštaršičeve teorije in teorije njegovega šefa glede zakonskih obveznosti Vlade RS sesuvajo kot hišica iz kart.

Okrožno sodišče v Ljubljani je namreč pred dnevi zavrnilo predlog Odvetniške družbe Kozinc & partnerji, ki zastopa tožečo stranko Slovensko tiskovno agencijo, d. o. o., za izdajo začasne odredbe v sporu zoper Urad vlade za komuniciranje. “Direktorju STA Bojanu Veselinoviču je sodišče že drugič povedalo, da tako pač ne gre. Eno je politikantsko nastopanje, drugo pa delo v skladu z zakonom. In edina prava pot je pravna pot,” je v odzivu poudaril Urbanija.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine