23.9 C
Ljubljana
sreda, 4 avgusta, 2021

Takole Kučanov “alter ego” Špela Furlan opravičuje vlogo svojega šefa pri preprečevanju slovenske osamosvojitve!

Na članek z naslovom “Pravna fakulteta v Ljubljani se lahko nazaj preimenuje v fakulteto Edvarda Kardelja: Študentom bo predaval kar Kučan!”, ki je bil na spletnem portalu Nova24TV objavljen 3. decembra, se je odzvala tudi dolgoletna svetovalka šefa slovenskih komunistov in kasneje predsednika republike Milana Kučana, Špela Furlan. V skladu z Zakonom o medijih je namreč zahtevala, da objavimo popravek, ki se nahaja v nadaljevanju. Popravka vsekakor nismo dolžni objaviti, saj gospa ne izpolnjuje zakonskih zahtev za objavo opravka, saj ne navaja novih dejstev, a smo tokrat naredili izjemo, saj si tema zasluži dodatnega pojasnila zaradi obtožb o zgodovinskem falsificiranju.

 

Uvodoma Špela Furlan zapiše: “Nova24TV je na spletni strani objavila članek, v katerem novinarka Lana Božič piše, kako za Kučana samostojna Slovenija nikoli ni bila njegova intimna opcija in da naj bi to celo sam priznal. (Naslov prispevka je ‘Pravna fakulteta v Ljubljani se lahko nazaj preimenuje v fakulteto Edvarda Kardelja‘, 3.12.2019, 23:45).

Trditev je zgodovinski falzifikat in zdi se skoraj nedostojno, da je treba na to posebej opozoriti. Tudi druge trditve potvarjajo dejstva, a jih puščam ob strani. Res je bil Milan Kučan še januarja 1990 med tistimi, ki so preverjali možnosti, ali je Jugoslavijo še mogoče ohraniti in spremeniti in je imel pomisleke do odcepitve. A kot so se spreminjale razmere v Jugoslaviji, se je spreminjalo tudi njegovo stališče do skupne države.”

Še 31. januarja je Kučan javno nasprotoval samostojni Sloveniji s sledečimi, zdaj že dobro znanimi besedami: “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.”
 
Kučanova stališča so se glede nekaterih stvari spreminjala, tako rekoč po vetru, a glede samostojne Slovenije nikoli ni spremenil stališča, o čemer priča njegova izjava: “Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem!”
 
Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine