20.2 C
Ljubljana
petek, 19 avgusta, 2022

Svinjarijo, ki jo za seboj puščajo ilegalni migranti, Belokranjci zaradi neodzivnosti države preprosto – sežgejo!

»Jaz sem se že sam lotil, ker tega je preveč,« je na svojem Facebook profilu zapisal Aleksander K. in objavil fotografijo gorečih oblek, šotorov, nahrbtnikov in spalnih vreč, ki so jih za seboj pustili ilegalni migranti.

Domačini v Beli krajini, predvsem lastniki gozdov in travnikov, že dlje časa opozarjajo, kakšne »svinje so ilegalni migranti«, ki najprej »nezakonito vstopijo na tuje ozemlje, za nameček pa ga še onesnažijo«.

Najprej se je konec oktobra oglasilo Javno podjetje Komunala Črnomelj, češ da je res, da v okolju za migranti ostane veliko odpadkov, a so se »s policijo dogovorili o skupni akciji zbiranja in odvoza odpadkov na deponijo«. Opozorili so, da je vse odvisno »od naročnika oziroma plačnika akcije«.

Nekaterim domačinom je bilo dovolj čakanja, zato so odpadke zbrali in preprosto sežgali. No, so se pa našli nekateri, češ da bi morali domačini, ki so lastniki zemljišč, kjer so ilegalci pustili odpadke, nesnago med seboj ločiti in jo dati v vreče ter sami odpeljati na odpad. »Pa ne kurit. Raje nič kot to. Samo onesnažuješ okolje,« je zapisala ena od uporabnic.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine