10.7 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

Stranka SAB o zaščiti novinarjev?! Ne pozabimo, da je Bratuškova “terorizirala” fotografa Božiča!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Kdo se v tej državi dela norca, in komu štango držijo ‘novinarji?!’” se sprašuje raziskovalni novinar Bojan Požar, v odzivu na eno zadnjih objav SAB. Stranka namreč zagotavlja “brezskrbno delo novinarjev” po volitvah. Ob tem lahko spomnimo na pregon fotografa Božiča s strani Bratuškove, po vzoru totalitarnih režimov. 

Ni jasno, ali člane SAB že tare demenca ali pa gre za grd cinizem. V sporočilu so (v svojem znamenitem slogu) zapisali: “Še 104 dni, da novinarji začnejo delati brez skrbi.” Spomnimo na to, kako je šefica stranke Alenka Bratušek nad fotografom Janijem Božičem, ki jo je posnel tako, da je bilo vidno sporočilo na njenem telefonu, izvajala strahovit teror, da je bil primoran pobegniti v tujino. Kot da bi živeli v Belorusiji.

Bil je celo obsojen na pet mesecev pogojne zaporne kazni, v bran pa so mu stopili celo v lordski zbornici britanskega parlamenta. Zadeva po svoje ne čudi, saj je Bratuškova zvesta častilka komunizma (spomnimo na njeno navdušeno prepevanje Bandiere Rosse) pa tudi ime politične opcije nakazuje na to, da gre za (nezdrav) kult osebnosti po vzoru diktatorskih režimov.

Cinizem stranke SAB. (Foto: Twitter)

To pa pojasnjuje tudi toksičen odnos, ki ga v stranki (v splošnem) gojijo do medijev. Razumevanja nimajo niti za komične karikature, ki jih objavljajo njim sicer všečni mediji, denimo Delo. Spomnimo pa še na objavo na družbenih omrežjih, ki je do obisti razgalila “mokre sanje” te stranke (partije) – pregon medijev, ki jim niso pogodu. Celotni stranki, zlasti pa Marku Bandelliju ob tem sporočamo, da (neljubi) mediji, ki jim nastavljajo ogledalo, zanje niso poglavitni problem.

Je poslanec Bandelli sploh čustveno zrel za politično funkcijo, ki jo opravlja? (Foto: Twitter)

Tudi vladajoča SDS to ni, marveč opcija, v kateri bi v prihodnje utegnil sodelovati Robert Golob, ki bo odžiral njihove volilne glasove. Po javnomnenjskih raziskavah se SAB giblje v bližini parlamentarnega praga. Zato naj gospod Bandelli le pohiti v oddajo Kdo vam laže?, da stranki povrne nekaj prepoznavnosti in priljubljenosti.

Stranka SAB bi po komunistično utišala neljube medije in novinarje, ki opozarjajo na njene napake. (Foto: Twitter)

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine