3.7 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Spet teroristični napad v Parizu! Moški v eksplozivnem jopiču z nožem zabadal mimoidoče in kričal »Allahu Akbar«!

Pariška policija je sporočila, da je onesposobila moškega severnoafriškega videza in z brado, ki je mimoidoče zabadal z nožem in pri dejanju kričal “Alahu akbar” (Bog je vsemogočen!). Kot poroča BBC naj bi bil moški oblečen v eksplozivni jopič. Zabodel naj bi štiri ljudi, dva naj bi po neuradnih informacijah izgubila življenje.

Pariška policija je na Twitterju potrdila, da poteka intervencija in državljanom svetuje naj se izogibajo temu območju. Do napada je prišlo v južnem predmestju Villejuif. Pred policijo naj bi bežal, a so ga zaustavili s strelom. Motiv napada je za zdaj še neznan.

Napadalec afriškega videza in z dolgo brado

Kmalu po napadu so po socialnih omrežjih že začele krožiti informacije prič dogodka, da je bil napadalec tipičnega afriškega videza in z dolgo brado, kar je značilno za skrajne islamiste. Hkrati je pri napadu kričal “Alahu akbar”.

#BREAKING Update : Attacker in the stabbing attack in Hautes-Bruyères park in the #Villejuif area of #Paris was a bearded man wearing traditional North African clothes according to RTL. Witnesses report that the attacker shouted “Allahu Akbar”
pic.twitter.com/Xh5l7WExPW

— Shark NewsWires (@SharkNewsWires) January 3, 2020

FIRST IMAGES appear of the #Villejuif terrorist attack, southern Paris

– 2 dead (including attacker)
– several injuredpic.twitter.com/G1QaQP2JET

— NewsBlog | breaking (@NBbreaking) January 3, 2020

Pariški policisti so islamskega skrajneža ubili

Pariški policisti so danes ustrelili moškega, ki je v parku v predmestju francoske prestolnice Villejuif z nožem napadel več mimoidočih. Pri tem je en človek umrl, dva sta bila ranjena, od tega eden huje. Policisti so napadalca ubili.

Policija je sporočila, da je bil napadalec nevtraliziran. Viri so za francosko tiskovno agencijo AFP povedali, da ena od žrtev podlegla ranam, še dva človeka sta bila ranjena. Policisti so napadalca ubili v sosednjem predmestju z najmanj tremi streli, poročajo francoski mediji.

Policija je pred tem na Twitterju sporočila, da varnostne sile posredujejo v parku v Villejuifu, ljudi pa so pozvale, naj se izogibajo območja. Za zdaj ni znano, kakšen je bil motiv napadalca.

Na prizorišče napada sta se že odpravila državni sekretar na notranjem ministrstvu Laurent Nunez in prvi mož pariške policije Didier Lallement. Tam so tudi predstavniki protiterorističnega tožilstva, ki ga za zdaj niso prevzeli preiskave, poroča televizija BMFTV.

Zadnje novice

Sorodne vsebine