22.4 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

(ŠOKANTNO) Družina pogrešanega Boštjana Dolničarja še vedno ostaja v kampu in čaka na novice, njegov sosed za Novo24TV: “Bojimo se, da ga ne bodo našli, tokovi so ga morda odnesli proti Italiji”

Skoraj trije dnevi so že minili od tragične nesreče v Vrsarju, pa kljub intenzivni reševalni akciji o 48-letnemu Slovencu Boštjanu Dolničarju še vedno ni nobenih sledi. Naš bralec, ki je v kampu Valkanela praktično sosed od Dolničarjevih, nam je danes v telefonskem pogovoru povedal, da je nesrečnika videl nasmejanega v vodi, še nekaj minut pred nesrečo, ko so se tudi pozdravili. Ko je izvedel za nesrečo je bil, tako kot večina ostalih Slovencem v kampu, kamor je Dolničar hodil več kot deset let, močno pretresen. Policija sicer nima nobenih novih informacij o razlogih za nesrečo, tako pa bo verjetno tudi ostalo, dokler ne najdejo trupla, za katerega v marini so prepričani, ali ga bodo kmalu našli. Po naših informacijah bi namreč močni morski tokovi telo lahko odnesli daleč na odprto morje proti Italiji. Najbolj mučno je seveda vse skupaj za družino; na kakšrne koli nove informacije čakajo njegova žena, 16-letna hčerka in 11-letni sin, ki so še vedno v kampu, kjer jim družbo delajo prijatelji. Kot nam je vedel povedati sosed v kampu, je tragično novico najtežje sprejela žena, ki naj bi doživela manjši živčni zlom, zato je niti za trenutek ne upajo pustiti same. 

 

Poročali smo že, da so se v Vrsarju najprej razširile govorice, da je Dolničar pri vožnji z vodni skuterjem, za seboj je v tubi vlekel otroka, zaradi previsokih valov z glavo udaril v krmilo in padel v vodo. Ker je dolničar body bilder in ker naj bi jemal steroide, pa so se pozneje razširila namigovanja, da ga je morda izdalo srce. Kot so nam vedeli povedati sosedi v kampu, naj bi imel Boštjan Dolničar že v preteklosti določene zdravstvene težave zaradi striktne body bilderske prehrane, ki pa naj ne bi bile povezano neposredno s srcem. “Slišali smo še vsaj pet drugačnih teorij o tem, kaj bi se mu lahko v resnici zgodilo,” nam je povedal sogovornik in poudaril, da prav noben vzrok za nesrečo v tem trenutku ne more biti samoumeven.

 

Kamp Valkanela. Foto: Camping.hr

Sicer smo iz neuradnih virov izvedeli, da je bil Dolničar ljubitelj hitrosti, tako na vodi, kot na cesti; v preteklosti naj bi mu že zasegli vodni skuter zaradi prekoračene hitrosti, a tokrat ni vozil prehitro. Je pa bil brez reševalnega jopiča, čeprav si ga v preteklosti nikoli ni pozabil nadeti. V času nesreče je bil z njim tudi 11-letni sin, katerega vidijo v kampu, kako se igra z drugimi otroci, nesreče svojega očeta se bržkone čisto dobro ne zaveda. Njegove sestre ni na spregled, vedo povedati sosedi v kampu.

Sicer pa naj bi bil Dolničar izjemno prijazen in dobrodušen človek, vedno pripravljen priskočiti na pomoč, še pravijo ljudje iz kampa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine