1.1 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

Sramota! Slovenija je podprla sramotno resoluciji ZN in se postavila ob bok Rusiji, Iranu ter Siriji

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

Med državami, ki so se včeraj pridružile Iranu, Siriji in Rusiji pri glasovanju za resolucijo, ki ne imenuje Hamasa ali posebej poziva k izpustitvi izraelskih talcev, je tudi Slovenija. 

Če so v skrajni Levici ponosni na to, kar se je včeraj zgodilo, je nekaj hudo narobe. Poslanec Levice Matej Tašner Vatovec“Tokrat smo lahko res ponosni na Slovenijo. Čestitke našim diplomatom in Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve za pokončno držo in da smo se postavili na pravo stran zgodovine.” Generalna skupščina ZN je po poročanju medijev v petek sprejela resolucijo, ki zahteva takojšnje humanitarno premirje na Bližnjem vzhodu, ki naj bi pomenila jasno zaščito civilistov na obeh straneh. Resolucijo, ki je naletela na ostre kritike Izraela, je podprla tudi Slovenija.

Ni posebne omembe Hamasa, ni poudarka pomena izpustitve talcev!

Podporo resoluciji je izrekel tudi Robert Golob. Od 193 članic ZN, jih je 120 glasovalo za, 14 proti, 45 pa se jih je vzdržalo. Resolucijo je sicer predlagala Jordanija. Ob Izraelu so jo ostro kritizirale tudi ZDA. Posamezne evropske države so glasovale različno, je pa dejstvo, da je Slovenija podprla nekaj, kar nas postavlja ob bok Rusiji, Iranu in Siriji, in ki posebej ne omenja Hamasa ter ne poudarja pomena izpustitve talcev.

 

Golob je nad sprejetjem resolucije navdušen
Golob ob sprejemu sramotne resolucije ni mogel skriti navdušenja. Golob: “Z današnjo podporo velike večine držav članic ZN, med njimi tudi Slovenije, resoluciji, ki se zavzema za takojšnje in vzdržno humanitarno premirje na Bližnjem vzhodu, je bilo poslano jasno in močno sporočilo za zaščito civilistov na obeh straneh, proti vojnim zločinom in za spoštovanje načel mednarodnega humanitarnega prava.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine