Na sobotnem pohodu ultralevičarjev po Ljubljani so divjaki dva policista vrgli na tla in ju pretepli. Prav tako so z razpršilci popisali avtobus in dva policijska avtomobila. 

Okoli 400 oseb se je v soboto udeležilo skrajnega dogodka v Ljubljani – balkanskega anarhističnega knjižnega sejma. Policisti so dogajanje spremljali od 16. ure dalje. Dogodek je najprej potekal pred športno dvorano Tabor. Obiskovalci so se do okoli 21. ure zadrževali na območju, zatem pa napotili po ulicah prestolnice, poročajo Slovenske novice.

Spremljali so jih policisti, da bi varovali udeležence skrajnega dogodka, mimoidoče in promet. Med pohodom pa sta dva policista opazila, kako ena od levičark riše grafite po mestnem avtobusu in ji kaznivo početje skušala preprečiti. Ob tem ju je obkolila skupina skrajnežev, ju podrla na tla in začela pretepati. Skupina se je po posredovanju drugih policistov razbežala.

 

Enega od policistov so anarhisti lažje poškodovali. Po 22. uri se je pohod po Ljubljani zaključil, večina udeležencev pa je odšla na Metelkovo. Po koncu dogodka so policisti opazili, da je nekdo med dogodkom poškodoval tudi dva policijska avtomobila in ju prebarval z razpršilci ter povzročil za 6000 evrov škode. Policisti kazniva dejanja še obravnavajo, zbirajo obvestila in bodo ustrezno ukrepali.

Policija početje skrajnežev ostro obsoja. “Dodajamo, da je skrajno nedopustno, da se udejstvovanja na raznih dogodkih, prireditvah in shodih izrabljajo za izvajanje kaznivih dejanj in povzročanje škode na skupnem državnem in občinskem premoženju. Obsojanja vredni pa so brezobzirni napadi na policiste, ki so tam za varovanje življenja in premoženja ljudi. Tudi tistih udeležencev, ki so policista brez pomislekov brcali in ga poškodovali,” je za Slovenske novice dejala Aleksandra Golec, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprava Ljubljana.