14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Škandalozno: NPU po stopinjah Udbe! Zakrajška zasliševali o srečanju s Hojsom še preden je ta postal minister!

Nekdanjega direktorja DBR Antona Zakrajška so tekom včerajšnjih aktivnosti preiskovalci NPU med drugim spraševali, zakaj se je z ministrom Alešem Hojsom srečal 26. februarja, kar so ugotovili na podlagi sms sporočil. Policija je torej uporabila prikrite preiskovalne ukrepe in to še preden je sploh postalo znano, da bo Hojs postal minister. Prav tako takrat še ni bilo znano, v kakšne razsežnosti se bo sprevrgla epidemija. Za komentar smo prosili ministra Hojsa, ki pravi, da se z Zakrajškom pozna že vse od slovenske pomladi. Tako poglobljeno zanimanje policije za Hojsovo delo in njegova zasebna srečanja iz časa, ko ta še ni bil minister, po Hojsovem mnenju kaže na sistematično zlorabljanje policije v politične namene.

 

V torek smo bili priča pravi predstavi za javnost, ko so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada izvedli hišne preiskave zaradi spornih poslov z opremo, med osumljenimi pa sta minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in Andreja Potočnik. Vse skupaj sovpada z novo krizo levice in globoko državo nasploh, ki ji ni videti konca, še posebej ob rasti priljubljenosti SDS in ostalih koalicijskih strank. V zvezi z preiskavami NPU je šlo po mnenju ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa za politično motivirane aktivnosti, za kar je sprejel politično odgovornost. Predsedniku vlade Janezu Janši je podal svoj nepreklicni odstop, ki ga je tudi sprejel. Še pred tem je sicer odstopil tudi generalni direktor Policije Anton Travner.

Nekdanjega direktorja DBR spraševali, zakaj se je z ministrom Hojsom srečal 26. februarja
Hojs pa je nato na družbenem omrežju Twitter razkril še nekatere srhljive podrobnosti včerajšnjega dogajanja. Med drugim je kriminaliste NPU v včerajšnjem razgovoru z nekdanjim direktorjem Zavoda za blagovne rezerve Antonom Zakrajškom zanimalo, zakaj se je s Hojsom srečal 26. februarja v kavarni Jurman, kar so ugotovili na podlagi sms sporočil.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine