23.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Škandalozna hišna preiskava vojaške policije pri civilistu dobiva nove sramotne razsežnosti!

Škandalozna preiskava vojaške policije, ki je v času, ko opravlja funkcijo načelnice generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc, minister za obrambo je predsednik DeSUS Karl Erjavec, vrhovni poveljnik oboroženih sil pa predsednik republike Borut Pahor, opravljala hišno preiskavo pri civilistu, kar so potrdili tudi na obrambnem ministrstvu, dobiva nove sramotne razsežnosti.

 

Na ministrstvu za obrambo se v zvezi s preiskavo, ko so trije vojaški policisti pregledovali tudi otroške šolske torbe, sklicujejo na Okrožno sodišče v Krškem, o čemer smo obširneje poročali na povezavi, in poudarjajo, da je “vojaška policija hišno preiskavo izvedla na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Krškem.

Foto: sodisce.si

V torek, 13. avgusta, smo zato pričeli iskati odgovore tudi na Okrožnem sodišču v Krškem, kjer delujeta na kazenskem oddelku le dva sodnika, Gojmir Pešec, tudi predsednik sodišča, in Cvetka Ogorevc Sotelšek. Odredbo za preiskavo vojaške policije pri civilni osebi je po informacijah našega vira sicer podpisala slednja. Ob podpisu pod odredbo pa naj bi jo na celotno dogajanje vezale tudi druge osebne povezave, a o tem morebiti kdaj drugič. Na tem mestu pa več o škandaloznem odzivu predsednika sodišča Pešca. Gre za sodnika, ki se v javnosti sicer redko pojavlja, je pa o njem leta 2016 pisal portal Pod črto v članku na povezavi, ko so razkrili, da je leta 2014, ko je bil še podpredsednik sodišča, citiramo: “poleg 34.312 evrov osnovne bruto plače in dobrih 1000 evrov za dežurstvo je dobil še 9919 evrov bruto za stalno pripravljenost.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine